Sådan plejer du dit underliv

Sådan plejer du dit underliv

Hvordan skal man pleje sit underliv? Denne artikel guider dig i seks trin til hvordan du kan passe på dit underliv.

Tal til det

Det lyder måske specielt at tale til dit underliv, men det kan faktisk være end god måde at føle sig forbundet med det. Giv det evt. et navn som du føler dig glad for og som føles kraftfuldt for dig. Der er mange navne, og mange af dem er udskammet, men måske er der et du kan lide, ellers find på et nyt. Claim et navn til dit underliv! Og hvis du er i tvivl om en beslutning, så spørg dit underliv. Det har altid har svaret.

Kig på det

Tag et spejl til at kigge på, og beundre dit underliv. Kig på alle detaljerne i venusbjerget, kønslæberne, klitoris og mellemkødet. Prøv at spred dine kønslæber og kig på din kønskrans ved skedeindgangen. Den ligner ofte en krans af smukke blade, men kan se lidt forskellig ud fra person til person. Hvis du har lyst, kan du bruge et spekulum til at kigge på indersiden af din skede og livmoderhalsen. Da spekulummet blev opfundet blev det brugt i forbindelse med forfærdelige eksperimenter på slavegjorte afrikanske kvinder, så dets oprindelse er bestemt ikke noget at ophøje. Men jeg synes, det kan være en enormt frigørende handling at reclaime det til noget man kan bruge til at lære sin egen krop bedre at kende, fremfor et værktøj som andre kan bruge på en. Du kan finde spekulum hos Peech lige her!

Mærk det

Mærk dit underliv på forskellige måder og læg mærke til, hvordan forskellige dele af vulva og skeden responderer på forskellige former for berøring. Du kan fx give din vulva en dejlig massage med noget lækkert glidecreme, samt indvendig massage. Vi holder hele overkroppen med bækkenet, så derfor kan der opstå mange spændinger i musklerne i underlivet. Så det er super godt at massere området. Det har ligeså meget brug for massage som fx nakken. Både som afspænding, men også som selvkærlighed eller en del af onani.


Du kan også prøve at mærke på din livmoderhals på forskellige tidspunkter i din cyklus eller på forskellige tidspunkter af dagen. Livmoderhalsen kan nemlig side både højt og lavt i skeden og nogle gange lidt til den ene side eller meget bagtil, så man slet ikke kan nå den. Ved ægløsning vil den hos de fleste sidde højt i skeden og føles blød, og livmodermunden (den lille dut i midten) vil føles lidt åben. Efter ægløsning kommer den ofte lavere ned i skeden og bliver hård, og livmodermunden føles mere lukket.
 

Luft det

Det er super godt for vulvaen og skedens miljø at få masser af luft. Det kan bl.a. hjælpe med at forebygge svamp og andre ubalancer i floraen. Luft det gerne, mens du ser Netflix på sofaen. Og sov dagligt eller en gang imellem uden trusser på, så vil dit underliv takke dig. 


Lugt til det og smag på det

Det lyder måske mærkeligt, men det kan give dig enormt meget viden om din krop, og hvis der er andre der gør det på dig, er det vel ikke så mærkeligt at gøre det selv. Dit udflåd lugter og smager forskelligt i forskellige dele af din cyklus. Den væske der kommer, når du er opstemt, lugter og smager også forskelligt alt efter om den kommer fra skedeåbningen eller skedevæggen inde i skeden.

Ved at lugte til dit udflåd kan det også give dig tegn på, om du har bakteriel vaginose, som kan få udflåddet til at lugte fiskeagtigt. Du kan også prøve at lægge mærke til lugten af dit menstruationsblod alt efter hvilke menstruationsprodukter du bruger. Hvis du bruger engangsbind og -tamponer vil det ofte lugte lidt sødligt, måske lidt kvalmende, pga. reaktionen med kemikalierne i produktet. Denne lugt kommer stort set aldrig ved brug af stofbind og menstruationskop, hvor det i stedet lugter mere neutralt.

Se også vores udvalg af intimsæbe og rengøring
 

Hold en vulva-cirkel

Det kan vildt kraftfuldt og smukt at holde en vulva-cirkel med andre vulva-ejere, hvor I viser hinanden jeres vulvaer mens i sidder i cirkel, og roser dem og ser diversiteten i dem. De kan se vildt forskellige ud, og det er helt normalt og faktisk ganske fantastisk. Vi bliver i popkultur solgt en enkelt måde en vulva kan se ud på, hvilket får mange til at tro at deres vulva ser unormal ud. Så det kan være en kropsfrigørende oplevelse at dele sine smukke forskelligheder med andre.

 

Læs også: Vores guide til hvordan man intimmasserer sig selv

Læs også: Derfor skal du vide mere om glidecreme

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.