Interview med Gaby om spanking

Interview med Gaby om spanking

Vi har lavet et interview med Gaby, som du blandt andet kan opleve på hendes Instagram profil @tiedupandpersonal. Hun er både vel øvet i og virkelig god til spanking (som også kan kaldes impact play), og i denne artikel kan du lære mere om både Gaby, få gode råd til at komme i gang med spanking, hvordan du kan gøre det til den bedste oplevelse samt hvor du kan søge mere information.

Hvordan kom du først i gang med spanking? Er der måske noget særligt du kan sige startede interessen?

Jeg tror altid, jeg har været meget nysgerrig i min seksualitet, og at det godt måtte være lidt spændende eller anderledes. Jeg mindes, at jeg i en meget tidlig alder så en scene i Prinsen af Egypten, hvor slaverne bliver pisket, og jeg på det tidspunkt ikke var klar over, at det var noget seksuelt for mig.

Men jeg var meget fascineret af den scene, så jeg tror ligesom det altid har ligget mig lidt på sinde. Men jeg havde ikke udforsket det synderligt meget før, at jeg kom ud af et langvarigt forhold, da jeg var 22. Efter det forhold tænkte jeg, at nu skal jeg lære alt om det her og hvad min seksualitet gik ud på, så jeg søgte efter hvad der fandtes af muligheder og miljøer, og mødte så nogle mennesker der allerede var inde i det. Der blev jeg så ret hurtigt nysgerrig for at dominans, og så gik den bare derfra.

Og vil du nu sige, at du er en del af et slags BDSM-community?

Ja, altså jeg kommer til ManiFest (Danmarks største fetish organisation med events), Kinky Salon (en non-profit, frivillig organisation centreret om seksualitet, selvudfoldelse og kreativitet med tilhørende tema-fester flere gange om året) og Kinbaku Lounge i Valby (et fællesskab for Kinkabu, som er reb bondage) og så er jeg med til at arrangere nogle weekender med reb og er med til at facilitere Conscious Kink, så på den måde har jeg mine fingre i rigtig mange ting og steder. Derudover fik jeg også fornøjelsen af at lave en meget kort spanking demo på en Bedside fest på klubben Den Anden Side, så jeg er lidt over det hele. 

Hvor kan man finde andre, der også kan lide spanking?

Der er jo den old-school FetLife side, som jeg selv har et love/hate forhold til. Men det kan være en kæmpe ressource og der er virkelig meget god information, reflekterede mennesker og smuk inspiration at finde. Den kan noget ift. til at finde møder med ligesindede eller finde events, samt nogen at skrive med omkring de fetishes man nu måtte have. Jeg lavede også engang en anonym Tinder profil uden billede og skrev at jeg søgte oplevelser indenfor den verden. Men det er nok desværre mest effektivt som kvinde, omend også ret risikabelt, og på Fetlife er der nok også mere garanti for, at det er folk der ved, hvad de laver. Der er også swingerklubber blandt andet i København, og selvom det måske i nogle tilfælde kan være lidt hetero-normativt og for lidt ældre generationer, så skal man ikke undervurdere, hvor meget man kan lære af folk, der er ældre og mere erfarne end en selv. Her vil jeg dog bare sige at det er vigtigt at være meget klar i sine grænser, og at man måske skal passe lidt mere på sig selv, da der kan være forskellige værdisæt omkring samtykke og hvordan det kommer til udtryk på tværs af generationer, der gør at man skal være mere tydelig i sin kommunikation.

Man kan også tage på vores Conscious Kink Sessions Retreat, der har fokus på hvordan man går dybere i udfoldelse af kink og BDSM på en sikker måde, og hvor vi skaber et trygt rum til at få erfaring og viden om hvad forskellige dele af det store kink univers består af. 

Og så er der selvfølgelig SMIL, som jo er en reel forening, der laver noget vigtigt formidlingsarbejde og blandt andet har en spanking gruppe, så vidt jeg ved. Der er også en anden forening, kaldet Sex Positive Association, som endnu er under opstart, men er på vej til at kunne lave en masse spændende seksualundervisning og andre gode ting.  

Og vil du sige, at du har fået en rigtig spanking uddannelse? Eller er det noget, du har fået gennem træning og øvelse?

Jeg tror at jeg primært har lært mig selv det, jeg læste en del på nettet om det til at starte med. Og så har jeg prøvet det på egen krop, hvad der virker for mig og hvad der ikke virker. 

Derudover har jeg også talt med andre, der var mere erfarne end mig. Det kan være lettere at lære på den måde gennem andre, både sådan rent praktisk i forhold til hvad og hvor og hvordan, men også hvorfor - hvorfor man praktiserer impact play, hvad fantasierne bag kan være. 

Og hvad er så fantasierne bag?

Når vi snakker impact play, kan der være forskellige incitamenter til hvorfor vi gør det. Det kan være, at man bare synes det er frækt at se, at andre reagerer på slag, eller at man synes det er fedt at blive slået selv, men det kan også være et afstraffelses element eller andre fantasier. 

Så det er vigtigt når man leger sådan, at man tænker over, hvad der faktisk tænder en ved impact play. Er det fordi man har set 50 shades of grey og så tror det er noget man "skal" hvis man er til BDSM, eller er det fordi, der faktisk er en fantasi bagved der tænder en eller bare en følelse man godt kan lide. I BDSM er det jo ofte en form for tabu belagt fantasi man leger med, men der er jo også i særdeleshed i orden ikke at tænde på alt på BDSM-spektret.  

Kan du fortælle, hvad du synes det fede ved spanking er?

Som den givende part, vil jeg kalde mig selv reaktions-fetichist. Så for mig er det ikke udfaldsgivende om det er fordi jeg bruger et bestemt redskab eller befinder mig et bestemt sted, det er selve responsen, jeg får tilbage, som tænder mig.

Så hvis jeg kan se, at personen reagerer på en superfed måde, fx. hvis jeg bider dem eller slår dem eller gør et eller andet, så er dét min drivkraft og tænding.

Og i forhold til at modtage, så tror jeg særligt det er det “high” man får af de hormoner, som udløses når man laver impact play og leger med smerte. Også minderne bagefter når man er varm og måske har fået mærker. Og så tænder det bare mig personligt at have overgivet mig, og udholdt det for en andens nydelse.

Når du har en session med andre, er der så altid nogle klare rammer og regler, eller kan du gøre hvad du har lyst til?

Jeg har selvfølgelig altid en meget dybdegående samtykke-snak, uanset hvad jeg laver, både om det er mig der giver eller modtager. 

Så kan der være nogen, der er meget tydelige i deres grænser. Og så er der andre, som ikke bryder sig om at sætte særlig mange ord på, hvad de egentlig synes er fedt. Hvis de ikke har så mange ord for det, så tager jeg det også langsomt og prikker lidt, før jeg ligesom går godt til den. Men i udgangspunktet når jeg leger med dominans, uanset hvilken vej det er, så er præmissen for mig at det er indenfor rammerne af at den dominante tager, hvad de gerne vil have, indenfor den submissives grænser. Og det fede for den submissive er så at få lov at overgive sig fuldstændigt til den andens vilje. 

Så er der selvfølgelig smertegrænser og personlige grænser at tage hensyn til. Men, i udgangspunktet er det dét, der er præmissen når jeg leger, og så har jeg tillid til at dem, jeg leger med, både kan give og modtage et stop og et nej. Hvis jeg ikke kan have tillid til, at de kan finde ud af at sætte deres grænser op og følge op på dem, så kan jeg ikke lege frit og dybt med dem, før vi får etableret den tillid.  Og hvis nogen siger ”jeg vil ikke have pisk med denne type eller smæk med flad hånd”, så er det selvfølgelig præmisser man arbejder ud fra, der i virkeligheden er med til at give mig den tryghed, at de passer på dem selv. 

Men jeg er stor fortaler for, at hvis man skal lave BDSM lege eller bare involverer elementer af det i sex, så skal man lave hel del introspektivt arbejde. Netop fordi man både leger med nogle ret ekstreme ting, og man leger med ekstreme ting med ANDRE mennesker, så hvis vi skal kunne passe på hinanden i det vi laver, som er sundt og godt, såfremt det bliver gjort rigtigt, så skal man virkelig overveje: Hvad driver mig? Hvad vil jeg være med til? Hvad vil jeg ikke? Er jeg klar over hvordan jeg kommunikerer, når jeg bliver ophidset, eller er jeg klar over hvordan jeg reagerer hvis jeg nu, mod forventningen, bliver bange? Er jeg i stand til at sige det til min partner, og sige på forhånd: ”jeg ved ikke om jeg går i frys, hvis vi gør det her, og derfor skal du være ekstra opmærksom, og måske skal vi bare prøve værktøjet af udenfor en session, hvor du bare giver et enkelt slag så jeg ved hvordan det føles" - på den måde kan man etablere tillid og vurdere hvor risikovillig man er. Så hvis ikke du har en erfaren legekammerat, vil jeg igen slå et slag for, at man søger hjælp og vejledning hos nogen, der har erfaringen.

Hvis man vil prøve impact play med andre, hvordan kan man så tage snakken om grænser?

Nogle kan føle, at det tager gnisten af hvis man snakker for meget om det før. Men det er virkelig, virkelig vigtigt at være superafklaret med hvad der er fedt for en selv, både som giver og modtager. Det er vigtigt i sex, og det er endnu vigtigere når vi leger med de mere ekstreme former for sex.   

Man kan snakke om grænser ved at spørge, hvad der driver personen: ”hvad tænder dig?” ville måske være mit første spørgsmål, også fordi det er ret sexet spørgsmål. ”Hvad synes du er frækt, hvad bliver du liderlig af?” Lad os snakke om det. I stedet for at spørge ”hvad er dine grænser”,  det kan være nemmere at snakke om hvad den anden tænder på, og hvis man tænder på en bestemt ting, kunne man så forestille sig at en relateret ting kunne være en grænse, eller noget man også tænder på? 

Fordi nogle gange kan man gøre grænse-samtalen nemmere ved at give forslag, og ikke forvente at den anden ved alt om sig selv. Det kan være svært som submissiv at tænke hvad ens grænse er, for man ved måske ikke hvad den dominante vil, måske er man slet ikke klar over det. Man kan i stedet spørge: ”ville du synes det var okay, hvis jeg gjorde det her?” Og så kan den anden nemmere svare: ”det ved jeg ikke lad os prøve men gå langsomt frem”, eller ”nej det tror jeg ikke”.

Det kan også være en god samtaleåbner at se porno sammen. Det kan også være grænseoverskridende, men det kan faktisk være en god måde at finde ordene på, hvis man ikke kan forklare hvorfor eller hvad man præcis synes er frækt. Der er jo også ofte meget skam forbundet, som kan gøre det sværere at tale direkte om.  

Så til selve spanking: Har du nogle gode råd til hvordan man varmer op, før man virkelig kommer i gang?

Når jeg varmer op, kan man sige at der er to hovedelementer. Det ene er, at vi gerne vil have varmet huden op, så man er klar til slag.  

Den andet er, at man skal få frigivet alle de dejlige endorfiner, dopamin, adrenalin og hvad vi nu ellers gerne vil have frigivet i hjernen, så man bedre kan håndtere smerte signalet. 

Det kommer blandt andet ved at gå gradvist frem og varme op, hvilket man kan gøre med fx. en flad hånd eller en bred flogger, indtil huden begynder at blive lun og rødlig. Det kan også gøres ved at starte langsomt eller med mild kraft, men man skal dog også være opmærksom på, ikke at gøre det for meget samme sted - huden kan godt blive for varmet op og dermed for følsom. 

For selvom det måske er ballerne, man gerne vil fokusere på, kan man også gøre huden for sensitiv i det område. Derfor kan det være en god ide også at variere sine slag, måske lidt ned på lårene eller et andet sted med en god, solid muskelmasse. For du kan stadig frigive alle de hormoner ved at slå andre steder. Og husk også at tage dig god tid, det er meget forskelligt hvor hurtigt kroppen reagerer - personligt har jeg brug for ret meget opvarmning.  

Det er jo virkelig gode råd, er der andet der er godt at vide?

Undgå halebenet! Jeg har personligt aldrig mødt nogen, der kan lide at blive slået på halebenet. Derudover kan det være meget individuelt, hvor på ballerne eller hvor på kroppen man kan lide det. Nogle kan nemlig lide den mere overfladiske smerte og foretrækker slag hvor huden er mere sensitiv. Andre kan så bedre lide det dybdegående, og synes det er irriterende med slag nederst på ballen eller inderlårene, hvor huden er mere sensitiv. 

Så på den måde er der så mange variabler og det er meget individuelt, men som udgangspunktet er halebenet ikke et godt sted. 

Så skal man også passe på med at slå op ad ryggen, særligt på grund af de nederste ribben. De er bløde og sidder ikke fast på samme måde som de andre, og så er der også organer lige under der, vi gerne vil undgå. Så kom gerne længere op på den solide del af ryggen, hvis man slår der.

Det kan også være sjovt at lege med at slå på hænder og fødder, men vær opmærksom på de mange små knogler, og vær virkelig virkelig forsigtig. Man skal generelt bare undgå led og knogler for så vidt muligt. Også undgå at ramme hals, nakke og ansigt.

Hvis du bruger redskaber til at slå, så start gerne med de korte slags, indtil du føler, at du har styr på det. Jeg har virkelig brugt redskaber meget, men jeg går sjældent over 30-40 cm i længde, fordi det er enormt svært at styre og jeg vil hellere fokusere på andre ting end at kontrollere svært udstyr. Så selvom de ser imponerende ud og man får lyst til det, så start med de kortere indtil du får teknikken. Du kan øve brug af flogger ved at lave 8-tals bevægelser, mere cirkulære eller direkte impact, bare du får lidt selvsikkerhed i slagene først. Det kan du evt. gøre ved at øve på en pude, så du lærer at sigte. 

For selvom det kan være forskelligt hvor man vil slås, er det altid fedest at mærke, at det slag du får, faktisk rammer efter hensigten.

Og selvfølgelig ”stop mens legen er god”, men også stop før du får et stop fra den modtagende part. Det er meget sjovere at tage den lidt længere næste gang, end at gå for langt første gang. Dette gælder ved alt BDSM, og hvis man leger med stopordene rød, gul og grøn, så vil jeg nogle gange sige: stop hellere legen på gul de første mange gange, så man kan rykke den gradvist, i stedet for at give en dårlig oplevelse. 

Så får man vel også et element af teasing? Selvom det måske ikke er tiltænkt?

Ja, leave them wanting for more!

Og er der andre gode måder at tease på? Måske hvis man er nybegynder og ikke helt ved hvad man laver?

Det kan være fedt at lave kontraster i det man gør. Det kan være både ved temposkift og intensitet, men også ved at skifte mellem slag og at nusse, kysse eller ae med fingerspidserne eller en fjer eller andet. Særligt når huden bliver sensitiv efter nogle slag!

Det kan også være en god måde at virke meget overskudsagtig på, selv hvis man måske ikke helt ved hvad man gør. Så kan man fx stå og nusse lidt i nakken, mens man faktisk sigter efter det helt rigtige sted. I starten kan blindfolds derfor også være godt, fordi det giver dig som den dominante noget ro og frirum til at "fumle", så der ikke står en submissiv og bare kigger afventende på dig.

Du nævner blindfolds og fjer, er der andre ting der er gode at inddrage?

Jeg er personligt meget glad for alle typer bondage, men primært med reb. Der kan være nogle sikkerhedsforanstaltninger ved reb, som man lige skal sætte sig ind i først. Det kan derfor være en fordel at starte med manchetter i stedet, for det er meget ligetil. Men følelsen af ikke bare lige at kunne flygte kan være rigtig god, fordi det er jo et magtspil man er i gang med. 

Så kan man også tage vokslys med, som dog aldrig må være fyrfadslys! Vælg altid vokslys tiltænkt kink, da de har et lavere smeltepunkt og er fri for skadelige kemikalier i modsætning til almindelige lys fra supermarkedet.

Det kan også være sjovt at lege med nydelse, hvor man kan tage en vibrator som en wand eller lignende med. Den kan man fx holde på sin partner, mens man slår, hvilket kan skabe en ret fed kontrast. Man kan dog godt blive ret sensitiv for smerte, efter man har fået orgasme, så vær opmærksom på at man måske skal starte forfra med de lidt blidere slag end de hårde.  

Noget du til sidst vil tilføje?

Safe, sane and consensual! Vær ædru og kommunikativ, pas på hinanden når i leger med impact play og anden bdsm. Det kan være sværere at mærke sine grænser og sin krop, hvis man er påvirket af noget. I udgangspunktet skal man derfor lade være med at lege med bdsm, hvis man er påvirket, også selvom det fx ”bare” er 4 øl og du er vant til at håndtere alkohol. Et enkelt glas til at tage nerverne af kan være okay, men ellers vil jeg sige: hold et klart hoved når du leger med grænser, både som den givende eller modtagende part. Også selvom du har prøvet det mange gange. 

Og til allersidst så handler det selvfølgelig om at have det sjovt og frækt med hinanden på en sikker måde - om gensidig nydelse - ikke om at have det vildeste værktøj eller mest avancerede teknikker. 

 

Læs også: Hvad er safewords og hvordan bruger man dem?

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.