Lyt til Peechy Pod Episode 4: Mindsket sexlyst på antidepressiv medicin

Lyt til Peechy Pod Episode 4: Mindsket sexlyst på antidepressiv medicin

Har du nogensinde oplevet i en periode at have mindre lyst til sex end hvad der føles normalt for dig? Har du svært ved at få den op at stå eller at blive våd nok? Er det ekstraordinært svært for dig eller måske endda helt umuligt for dig at opnå orgasme, selvom det ikke plejer at være et problem for dig?

Mindsket sexlyst på antidepressiv medicin

Så er det helt okay, og det er faktisk slet ikke så unormalt som du måske går og tror.
For nogle er det dog ikke bare naturlige seksuelle problemer, men kan i stedet skyldes psykiske sygdomme eller bivirkninger fra antidepressiv medicin. Helle B. Krogh, der er læge i psykiatrien, fortæller i podcasten om fænomenet sammen med psykiatrisk sygeplejerske San, der selv har oplevet nogle af bivirkningerne i forbindelse med antidepressiv medicin. For hvorfor er det egentlig så frustrerende, og hvad gør man når ens partner har et andet niveau af sexlyst, end man selv har?

Helle forklarer hvad sammenhængen mellem seksualitet og mental sundhed egentlig er, og hvad kroppens respons på den antidepressive medicin kan være. Hun kommer med bud på hvad man kan gøre ved det, og San fortæller om deres oplevelse med bivirkningerne i forbindelse med behandlingen af en depression.
Både San og Helle pointerer vigtigheden i god kommunikation når det kommer til relationer hvor seksuelle problemer skaber frustrationer, og kommer med en opfordring til at gentænke sex og tænke over hvorfor man egentlig har sex med hinanden og på hvilke måder man ellers kan skabe intimitet. De taler om hvorfor de seksuelle bivirkninger stadig er tabubelagte i sundhedsvæsenet, og at man altså godt kan forlange af sin behandler at man taler om det – for seksuel sundhed ér også sundhed.

I podcasten Peechy Pod diskuterer vi sex, og alle de forestillinger vi har om sex, sammen med kloge og kyndige gæster – men måske fra en lidt anden vinkel end den du er vant til fra seksualundervisningen i folkeskolen. Lyt med og bliv klogere på dig selv og på andre.
 
 
Lyt på Spotify her.
Lyt på iTunes her.
Lyt på Soundcloud her.
 
Hvis du vil have et overblik eller lytte til andre episoder, har vi samlet alle episoder af Peechy Pod her

Tilrettelægger, vært og klipper: Ida Muus
Musik: Hex Electronix

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.