Den store guide til sexstillinger

Den store guide til sexstillinger

Der er mange forskellige måder at have penetrerende sex på. Du har måske allerede dine yndlingsstillinger, eller måske leder du efter lidt inspiration. Derfor har vi samlet en guide så du kan finde din nye yndlingsstilling, eller bare afprøve noget nyt.

Hvad er den bedste sexstilling?

Der findes utallige sexstillinger, nogle mere krævende end andre. Det er ikke alle stillinger, der fungerer for alle, så hvis I prøver noget af, og det bare ikke føles godt, skal I bare gå videre til en anden stilling. Den bedste sexstilling er ikke den mest kreative, ambitiøse eller fysisk udfordrende, men den der bare føles godt - og det kan også godt bare være missionær!

Guiden er henvendt til alle kroppe og seksualiteter, men hvis du leder efter mere queer specifikke stillinger, kan du læse vores guides "sexstillinger til at stimulere G-punktet og klitoris" eller "sexstillinger til at stimulere prostata".

De klassiske gode sexstillinger (som ikke er missionær)

Doggystyle

Selvom doggystyle virker meget ligetil, er der flere forskellige måder i kan eksperimentere med stillingen. Eksempelvis kan den penetrerende person hæve det ene knæ, så man i stedet støtter på foden. På denne måde kan man penetrere dybere.

Den modtagende person kan også vælge at støtte på hænderne, eller glide længere ned og støtte på underarmene. Hvis man glider helt ned, kan det også være oplagt med en lille pude eller lignende under maven.

I kan også prøve begge at sprede benene lidt og så læne jer tilbage. På denne måde kan i lave en slags siddende doggy, hvor det også kan være oplagt at den person, der penetrerer, lægger armene om den anden, så der er bedre balance.

Skeen - også kendt som 'ligge i ske-stilling'

Skeen er en god stilling til både at skabe intimitet eller hæve intensiteten. Der er mange muligheder for variation, hvor den lille ske eksempelvis kan ligge med samlede, strakte ben, have det ene ben løftet eller have benene bøjet frem op mod maven. På grund af vinklen er stilling også helt optimal til analsex. 

En måde at gå fra et mere blidt til et mere intenst tempo er ved at starte med samlede, strakte ben. Her er det også dejligt, når den store ske lægger armene om den lille ske. Når i vil sætte farten op, kan den lille ske hæve knæene op, vende sig om på ryggen og lægge benene mere eller mindre over den anden, mens den store ske stadig er på siden.  

Cowgirl

Ligesom doggy kan cowgirl stillingen virke ret ligetil, men også her er der god mulighed for variation. Den der sidder øverst kan eksempelvis eksperimentere med forskellige tempoer, eller skifte mellem at hvile på knæene eller sætte sig op på hug. På den måde er cowgirl faktisk virkelig god til både langsom, intim sex og hurtig, "hårdere" sex.

Den liggende person kan også skifte mellem at ligge helt ned eller sidde lænet mod en væg. Når man sidder lænet mod væggen, er det også nemmere at skifte mellem et hurtigere og langsommere tempo. Eksempelvis kan man sidde helt tæt og nærmest kramme lidt, eller den der sidder øverst kan sætte sig på hug og bedre holde balancen ved holde fast på den andens skuldre.  

Sexstillinger til klitorisorgasme

Mange personer med vulva har svært ved at få orgasme alene fra penetration. Undersøgelser viser også, at 75 % af personer med vulva har brug for stimulering at klitoris for at få orgasme under penetrerende sex. Hvis du oplever det samme, kan det derfor være oplagt at vælge en stilling, hvor klitoris nemt kan nås.

Du kan stimulere klitoris med fingrene eller med en klitorisstimulator. Har du ikke fundet din yndlingsstimulator endnu, kan du se vores store udvalg af klitorisvibratorer eller almindelige vibratorer. Følg vores vores guide til stimulatorer her. 

Og så til stillingerne:

Den løftede missionær

Missionær er en oplagt stilling til at nå klitoris, særligt hvis den, der penetrerer, sidder mere på knæ foran dig i stedet for lænet over dig. Hvis du lægger en pude eller lignende under lænden, så du bliver løftet en smule, er det også endnu nemmere at nå.

Vidste du, at man også kan stimulere klitoris udefra ved at røre ved kønslæberne? For nogle sidder klitorisarmene tæt ved kønslæberne, så det føles dejligt at blive rørt her. Med lænden løftet er der nemmere tilgang for din partner, som nemt kan stryge fingrene over vulva mens de penetrerer.

Hvis du vil lære mere, kan du læse vores guide om vulvaen og skedens anatomi her.

Reverse cowgirl

Reverse cowgirl er også en god stilling til at nå klitoris. Reverse cowgirl er som almindelig cowgirl, bortset fra at den, der sidder øverst, skal vende sig 180 grader. For den der sidder øverst, kan det også være en fordel at læne sig lidt forover og støtte hænderne på din partners ben.

Du kan eksperimentere med at placere benene inde mellem din partners ben, eller med benene henover din partners ben. Når du har benene over din partners ben, er dine egne ben lidt mere spredt, og så er det lidt nemmere at nå klitoris. Det kan være oplagt hvis du bruger en klitorisstimulator, som fylder lidt mere end fingrene.

Saksen

Sexstillingen saksen er en meget alsidig stilling, og kan indgå i både penetrerende og ikke-penetrerende sex. Saksen kan laves på mange måder og af alle slags kroppe. Én måde at lave den på, er ved at den ene person ligger lidt på siden med det ene ben løftet. Den anden person kan så sidde overskrævs på det liggende ben og så penetrere eller bare grinde. For den liggende person er der her god adgang til klitoris.

Man kan også lave den ved, at den liggende person ligger på ryggen og holder sig oppe på albuerne. Så løfter man benet, så den anden person igen kan sidde overskrævs, og der igen er god adgang til klitoris. 

 

BDSM stillinger

BDSM står for bondage, dominans/submission og masochisme. BDSM kræver klare regler og kommunikation, og er derfor for mange en god måde at styrke intimiteten på. En god måde at introducere BDSM til sit sexliv på, er gennem bondage, som kan udøves på forskellige måder:  

Liggende BDSM-stillinger

Med bondage tape, manchetter eller reb kan I eksperimentere med forskellige måder at binde hinanden på. I kan eksempelvis binde hænderne foran eller bagpå ryggen, binde fødderne sammen eller prøve den ret udfordrende håndled til ankel.

Håndled til ankel bondage fungerer ved at man sætter sig på knæ med hovedet hvilende mod sengen/overfladen. Når du strækker armene tilbage og ind mellem benene, er håndleddene nu på linje med anklerne, og så skal i bare sætte dem fast.

Når I eksperimenterer med bondage, er det altid vigtigt at have et verbalt eller fysisk stopord på plads, hvis legen bliver for meget. Særlig hvis i bruger andre BDSM elementer, såsom en gagball, der gør det besværligt at tale undervejs.    

Du kan læse mere om hvordan man kommer i gang med bondage, i vores guide her og udforske vores fulde sortiment indenfor kink og BDSM.

Siddende BDSM-stillinger

Bondage er også oplagt siddende, eksempelvis ved at binde hænderne fast til stolebenene eller bare om bag ryggen. Den siddende part kan så pirres med hænder, mund eller en vibrator. Her kan i også introducere andre BDSM elementer, såsom en fjer kilder, en flogger eller vokslys.  

Vil du lære mere om kink og BDSM? Læs vores guide og få gode råd til at komme i gang.

 

Ikke-penetrerende stillinger

69'er stilling

Selvom de fleste stillinger i denne guide er penetrerende, behøver sex ikke at være penetrerende. Oralsex er også en måde at have sex på, og her er 69'er stillingen nok en af de mest kendte. I kan lave den på den klassiske måde, altså liggende, eller I kan glide mere over på siden.

69'er stillingen er ekstra god, fordi I begge både giver og modtager. Den eneste ulempe er, at det kan være svært at fokusere på nydelsen, når man er optaget af den andens, men det er vel lidt et luksusproblem.   

Du kan med fordel gå på opdagelse i vores sortiment indenfor intimt sexlegetøj, som er oplagt at bruge som en del af den seksuelle seance. Hos Peech tilbyder via både legetøj til penisser, vibratorer og dildoer i forskellige former og nuancer.

Læs også: Sexlegetøjsguide til par

Læs også: Sådan bliver du god til spanking og impact play

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.