Dirty talk for begyndere

Dirty talk for begyndere

Dirty talk kan være virkelig frækt – hvad end det er under sex eller over telefonen. Dirty talk kan tjene som et erotisk redskab, der kan tænde både dig og din(e) partner(e). Læs vores guide til, hvordan du kommer i gang.

Hvad kan dirty talk?

Dirty talk kan flere ting. Det kan få dig til at føle dig sexet og tilpas i den seksuelle akt med din(e) partner(e) – ligesom det kan tænde og pirre både dig og dem, du har sex med. Dirty talk er også et godt kommunikationsredskab til at lade din(e) partner(e) vide, hvad du godt kan lide og tænder på – og samtidigt guide din partner til at røre dig på lige præcis den måde, der føles allerbedst for dig. Det kan også være en god måde både at fortælle om eller udleve fantasier på. Dirty talk kan også være nyttig, hvis man har relationer med distance: Det kan være dejligt og frækt at onanere hver for sig, imens man fortæller, hvordan man rører sig selv, eller hvordan man gerne vil have ens partner(e) skal røre ved sig selv. Det kan sætte gang i både sin egen og deres fantasi.

Til den seksuelle akt kan I også inddrage sexlegetøj, hvor vi hos Peech har et bredt udvalg indenfor både klitorisvibratorer og dildoer. Det er kun fantasien, som sætter grænserne. 
 

Dirty talk kan være angstprovokerende

For mange kan dirty talk føles utrygt og grænseoverskridende, og tanker såsom “Hvad skal jeg sige? Hvad vil min(e) partner(e) gerne have jeg siger? Kan det blive for meget? Hvad det jeg siger, lyder komplet åndsvagt eller dumt?” er helt almindelige. Det kan være svært at blive helt klog på, hvordan man gør dirty talk på en god måde – for tanken om at ødelægge stemningen ved at sige noget forkert kan være angstprovokerende. Og hvordan finder man egentlig på noget at sige?
 

Tal med din(e) partner(e)

Det kan være en god idé at snakke om dirty talk uden for en seksuel kontekst. Her kan man med få givet udtryk for, hvis man godt kunne sig at prøve dirty talk, uden at det skal være (lige så) grænseoverskridende. En sådan samtale kan rumme mange aspekter; det kunne være oplagt at aftale med din(e) partner(e), at det er helt okay, hvis der bliver sagt noget fjollet – og at man godt må grine undervejs. At italesætte den skam, man måske kan opleve, når man kaster sig ud i dirty talk, kan også være med til at øge trygheden efterfølgende. Hvis tanken om en samtale føles ubehagelig, kan man også starte ud over skrift. Enten ved at spørge ind til din(e) partner(e)s tanker om dirty talk – eller ved at kaste en fræk besked (sext). På den måde kan man øve sig i, at få sat ord på, hvad man godt tænder på og godt kunne tænke sig.

Tag udgangspunkt din(e) partner(e)

I forlængelse af ovenstående, er det væsentligt at overveje, hvem der skal tage imod din dirty talk. Ligesom man kan have forskellige former for sex med forskellige partnere, kan indholdet i dirty talk tilsvarende variere. Hvad, der er passende at sige under den seksuelle akt, afhænger nemlig af din(e) partner(e). Man kan med fordel have samtaler om, hvad man hver især godt kan lide, og hvad der tænder en – og derfra have en fornemmelse for, hvad din(e) partner(e) ville synes var god og fræk dirty talk.

Brug dine sanser

Når man kaster sig ud i dirty talk, kan man godt komme til at overtænke. Det kan være frustrerende at komme for meget op i hovedet og føle et præstationspres, når man er midt i en seksuel seance. For at minimere risikoen, kan man ved dirty talk sagtens gøre brug af mere standardiserede fraser – men man kan også bruge sine sanser. Ved at gøre sig bevidst om, hvordan ens partner(e) ser ud, dufter, smager og føles under sex, kan man med lethed omsætte sine oplevelser til dirty talk.

Hvad kan man sige?

Der findes ikke en opskrift på dirty talk, som passer til eller giver mening for alle – alligevel kan der laves nogle grove skitseringer, der kan virke som guide.

  • Hvad du har lyst til: Man kan med fordel fortælle sin(e) partner(e), hvad man har lyst til at gøre med dem, eller på hvilken måde man har lyst til at røre ved dem – før man gør det. Det kan være en god start på dirty talk, da man holder bolden på egen banehalvdel ved at give udtryk for sine lyster, og lade sin(e) partner(e) vurdere, om det er noget de har lyst til. Det kan være utroligt pirrende både at få at vide, hvad ens partner(e)s lyster er – og samtidigt vente på, at blive rørt på lige netop den måde, der tænder dem allermest. At fortælle, hvad man selv har lyst til er også en god måde at mærke efter  og være til stede på.
  • Hvad man elsker imens: Når man efterfølgende rører eller gør med sin(e) partner(e) som man italesat, kan man bygge videre på sin dirty talk, ved at beskrive – imens man gør det – hvad man særligt godt kan lide ved det; hvilke komponenter der specielt tænder en.
  • Hvad man gerne vil have de skal gøre: Føler man sig tryg i det seksuelle rum, kan man også forsøge sig med dirty talk, hvor man fortæller, hvad man gerne vil have ens partner(e) skal gøre med eller for en – eller hvordan de skal røre en. Det kan være sårbart, at italesætte, hvad man gerne vil have de skal gøre, da man risikere at bringe noget på banen, de ikke har lyst til. Hvis det ikke føles godt eller komfortabelt, så kan det være en god idé at holde dirty talk til at tage udgangspunkt i, hvad du selv gerne vil gøre.
  • Enkelte ord: Har man svært ved at samle sig om at skabe en sammenhængende sætning, kan man også gøre brug af enkelte ord. De kan eksempelvis anvendes til at give udtryk for, at du kan lide det: ja, fortsæt, mere – eller hvordan du gerne vil have det: hårdere, blidere, hurtigere, langsommere

 

Dirty talk kan også være et godt værktøj til at skabe dominans i bdsm-lege. Du kan læse vores artikel her, som guider til at komme i gang med bdsm.

Udforsk vores fulde sortiment indenfor kink og BDSM.

Læs også: Hvad er seksuel aftercare?

Læs også: Sexlegetøjsguide til par

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.