mennesker på 2 fodgængerovergange

Sex i offentligheden

Lange nætter og solbrændte kinder kan for mange sætte ekstra skub i liderligheden – og lune sommeraftner gør det i højere grad muligt at have sex udendørs. Men hvad er god stil, og hvad siger lovgivningen?

Hvornår må man have sex i offentligheden?

I Danmark er det ganske lovligt at have sex i det offentlige rum, så længe man tager hensyn til andre. Tager man ikke hensyn til sine medmennesker, kan det være blufærdighedskrænkende at have offentlig sex. Det er en vurderingssag, og man kender ikke på forhånd andres grænser. 

At have sex i offentligheden kan være en svær balancegang: På den ene side kan risikoen for at blive opdaget underbygge liderligheden, og samtidigt skal man være opmærksom på ikke at støde andre. 

Hvordan tager man bedst hensyn?

I forhold til at dyrke sex på offentlig grund, tager man som udgangspunkt bedst hensyn ved ikke at have sex åbenlyse steder. Søg i stedet efter mere skjulte områder; det kan være bag et træ, en busk eller i en baggård. I kan med fordel også finde semioffentlige områder, såsom offentlige toiletter eller portåbninger. 

Inden I har sex i det fri 

Nogle gange har man sex i det fri på baggrund af en spontan lyst – andre gange er det mere planlagt. Hvis I planlægger at have sex på offentlig grund, kan I med fordel gøre jer nogle overvejelser inden. 

  • Make it a date: Gå en tur sammen, og gør en leg ud af, at finde det mest ideelle sted for jer at have offentlig sex. At have en samtale om den sex, I godt kunne tænke jer at have med hinanden, og samtidig forholde jer til en konkret lokation, kan med garanti sætte skub i fantasien. 
  • Forbered det praktiske: Overvej, hvilke ting, der kunne være dejligt at have ved hånden. En sandstrand eller skovbund kan gemme på alsekns ting, der er ubehagelige at sidde eller ligge på  pak et tæppe, eller en tyk jakke, I kan bruge som underlag. Desuden kan I med fordel medbringe både glidecreme og intimservietter. Husk også en pose, så I kan rydde op efter jer selv og passe godt på naturen. 

Seksuelle lege blandt andre

At have intime lege med hinanden blandt andre kan være utroligt frækt. Det gør, at I sammen har en form for hemmelighed, I kan minde hinanden om, hver gang I får øjenkontakt. Det kan være ved at I, inden I tager ud, har haft sex og ladet en buttplug sidde i, eller eksempelvis sætter appstyret vibrator på.  

Sidder I og spiser middag med jeres venner, kan det være ekstremt ubehageligt og grænseoverskridende, indirekte at blive gjort til en del af jeres seksuelle liv. Hvis det er en intim setting med få gæster, kan I derfor på forhånd sørge for, at have stillet det hypotetiske spørgsmål, hvad jeres venner tænker om at have fjernstyret legetøj på til selskaber.

Hvis I skal til koncert eller i byen og danse jer svedige, er overvejelserne sandsynligvis nogle andre. Her er det ikke i samme grad specifikke personer, I inddrager i jeres leg. Overordnet set, er det en rigtig god idé at have en snak om, hvordan I tager hensyn til jeres medmennesker – og helst inden, I får noget at drikke. 

 

Læs også: Hvordan åbner jeg mit forhold?

Læs også: Hvad er seksuel aftercare?

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.