PEECHS komplette guide til vibratorer. Find din favorit hos os

Den komplette guide til vibratorer

I dag er der et hav af vibratorer at vælge imellem, og det kan være svært at navigere i. Derfor har vi lavet denne guide, så du kan træde sikkert ind i en verden af nydelse, hvor alting handler om din egen krop.

Den første vibrator blev oprindeligt solgt som et helt almindeligt massageapparat med navnet The Magic Wand helt tilbage i 70erne. Det er også derfor, at wands som begreb er blevet sin egen underkategori af vibratorer.

Hvordan bruger man en vibrator?

Der er som udgangspunkt ingen regler, så du kan frit benytte din vibrator, som du selv har lyst til. Nogle er designet til at kunne noget bestemt, og derfor kan det være en fordel at undersøge, hvilken vibrator der passer til dig. En vibrator kan føles dejligt på intime zoner som klitoris, penis, anus og brystvorter, men du kan bruge den præcis, hvor du vil på kroppen. Man kan holde den stille eller bevæge den rundt i et mønster omkring det sted, man har udset sig. Nogle kan også bruges indvortes, men husk at have godt styr på den så den ikke pludselig smutter fra dig.

Rabbit? Bullet? Wand? Vakuum Vibrator?

Vi forstår godt, hvis udvalget kan forvirre, men i virkeligheden burde alle de mange overskrifter give dig en følelse af tryghed. Vi lever i en guldalder af vibratorer, og der er udviklet så mange forskellige, at det selv kan svært for producenterne at følge med. Derfor er der helt sikkert også en, der passer til dig. Du kan begynde med at tage et kig på den liste, vi har lavet i bunden af denne artikel. Den indeholder de mest kendte og kan give dig en god idé om, hvad der er at vælge imellem.

Lær din krop at kende

Begynd med dig selv. Alting handler i sidste ende om dine egne lyster og præferencer, så vores bedste råd til nybegynderen er, at du bør lære dit eget seksuelle selv at kende. Hvad tænder dig? Hvor kan du godt lide at røre dig selv/blive rørt ved? Hvilke områder på din krop er dine go-to zoner, når du skal forkæle dig selv? Din vej til god sex begynder med at være ærlig overfor dig selv og dine lyster. Når først du er nået hertil, så ligger der en verden af muligheder for dine fødder. Husk at hvis du har tænkt tanken, så er der god chance for, at andre har tænkt samme tanke.

Orgasmer burde være en menneskeret

Nogle har meget svært ved at opnå orgasme, og her kan en vibrator være en stor hjælp. Så fortvivl ikke, hvis penetrativ sex ikke er nok, for du er ikke alene. Orgasmen er et af verdens vidundere og store mysterier, og der er ingen, som forstår alt hvad der ligger bag en god orgasme. For nogle er seksuel stimulering uden orgasme også tilstrækkeligt. Vi vil dog gerne give alle chancen for at opleve den fantastiske ufrivillige sammentrækning af alle kroppens muskler, imens du i en følelse af ren ekstase glemmer alle dine bekymringer for en stund.

Gør det til en behagelig og gennemført oplevelse

Brug af vibratorer handler om at forkæle dig selv eller din(e) partner(e). Hvis du er alene og bare har brug for at koble helt af så sørg for at gøre noget ud af din session. Du kan sætte den rette stemning med lys, dufte, musik, et karbad eller hvad du nu kunne tænke dig. Du kan bare røre dig selv med dine hænder til at begynde med, og når du er klar til det, kan du tage fat i din vibrator. Hvis du er sammen med en partner, kan du enten bruge den på dig selv eller din partner - både som en del af forspillet, men bestemt også som en del af selve akten. At have en vibrator kørende på dit yndlingssted, imens du har sex, kan føles enormt dejligt.

Ligegyldigt om du er alene eller sammen med andre, så er glidecreme altid en god idé. Det får vibratoren til at glide nemt henover huden og fjerner derved en meget simpel, men også meget irriterende udfordring. Der er ikke noget værre end at blive hylet ud af den gode stemning, fordi ens vibrator ikke gider at makke ret. Det er vigtigt at få de praktiske ting af vejen, så man kan fokusere 100% på akten og nydelsen. 

Glidecreme og cleaners

Vi anbefaler generelt at bruge en vandbaseret glidecreme, men dette gælder især, når man har en vibrator med, fordi mange af dem er lavet af silikone. Husk at vælg et godt produkt du er tryg ved ligesom med alt andet du smører på eller putter i kroppen. 

Når du/i er færdige, så rengør din vibrator med en god cleaner og noget desinficerende spray efterfølgende - husk at tjekke om din vibrator kan tåle vand. En vibrator kan holde meget længe, hvis man passer godt på den.

En god cleaner er skånsom, men kan samtidig rengøre dit legetøj fuldstændigt. En bonus ved skummende cleaners er, at man ikke behøver at bruge ret meget af gangen, og derfor holder de tit lidt længere. 

 

Skummende toycleaner fra system joSkummende Toycleaner fra SystemJo.

3 gode tips til at inkorporere en vibrator i dine sexlege

1)    Prøv at brug din vibrator på dig selv foran din partner som en del af forspillet. Det er enormt pirrende og frækt at få den anden til at iagttage dig.

2)    Brug en vibrator på din partner samtidig med du giver oralsex. Du kan fx bruge den på mellemkød, anus eller lægge den på din kind imens din mund klarer resten

3)    Find den rigtige stilling. Det kan være svært at bruge sin vibrator i en missionærstilling, da der ikke rigtig er plads til at få vibratoren med i legen. Prøv at brug vibratoren på din klitoris imens din partner tager dig bagfra med sin penis, en finger eller en dildo i doggystyle. Samme fremgangsmåde duer også mens i ligger i ske, hvis du løfter dit øverste ben tilbage henover din partner, så du har plads til at føre vibratoren ned til vagina.

Hvilken vibrator skal jeg vælge?

Vi har lavet en list over de mest kendte typer af vibratorer. Det er værd at kigge med, hvis du er tvivl om, hvilken vibrator du kunne tænke dig.

Wand

Vi har allerede nævnt magic wands i begyndelsen. De har ofte et stort og langt greb, så man nemt kan betjene den. Wands er typisk også ret kraftige, men der er rig mulighed for at begynde med en lav intensitet. Hovedet er ofte også bevægeligt, så det bliver let at ramme præcis, det sted du ønsker. 

wander kraftig vibrerende wand

Til klitoris

Der findes ret mange små og fikse vibratorer, som er designet til at kunne stimulere klitoris. De har et design eller et vibrationsmønster, som passer perfekt til formålet. De kan dog også bruges andre steder på kroppen, så det er helt op til dig, hvordan du vil bruge den.

Pawny vibrator fra Peech

Pawny vibratoren. Perfekt til nybegynderen eller til de udforskende - kør den rundt på sensitive områder og nyd vibrationerne.

Til G-punkt

Nogle vibratorer kan også indføres ligesom en dildo, og her er der virkelig mulighed for at opleve intense orgasmer. Formen er ofte krum, så den vender ud mod kønsbenet og G-punkt, når man har den inde. En G-punkt vibrator er smarte, fordi de netop både fungerer som dildo og som vibrator. Her er Loon vibratoren et godt bud

Loon blå vibrerende dildo

Rabbit

Hvis man gerne vil opleve samtidig stimulering af både klitoris og G-punkt, så er rabbit vibratoren helt genial. Den er ligesom en vibrator til G-punkt, men der er tilføjet en ekstra del, som er designet til at forkæle klitoris, imens man har den inde. Nogle modeller har motorer, som kan styres separat, så man kan indstille den til at udsende forskellige vibrationer til hhv. klitoris og G-punkt. Et godt eksempel er Hare rabbit vibratoren, som har to kraftige motorer, der kan styres individuelt.  

Hare rabbit vibrator med rillet top hånd

Bullet

En bullet vibrator er meget lille. Faktisk er den så lille, at den kan gemmes i hånden – men lad ikke udseendet narre dig. Størrelsen taget i betragtning er de ofte ret kraftige, og så er de perfekte at have med rundt.

Bullie bulletvibrator fra Peech

Bullie fra Peech. Rejsevenlig og overtrukket med silkeblød, kropssikker silikone.

Fingervibrator

Disse vibratorer kan man tage på fingrene, så man ikke behøver at holde fast i dem, når de bruges. De er super smarte, fordi de ikke slipper fra dig, så du kan have fuld kontrol. En fingervibrator lader en være fleksibel under samleje, fordi den bare sidder klar på fingrene.


 

Stimulator

Vakuum, trykbølger og lydbølger. En klitorisvibrator stimulerer faktisk helt uden vibrationer, men udnytter helt andre teknologier til at stimulere intime zoner. Nogle af dem er så innovative og godt designede, at de kan efterligner rigtige fingre, tungen eller en mund. En af fordelene ved denne form for stimulering er, at man har mindre chance for at overstimulere sin klitoris. Vi synes dog, man bør prøve dem, fordi sanseligheden er helt anderledes, og fordi de kan bringe dig til klimaks på en ny og spændende måde.

Clamy - lille sød lyseblå vakuum klitoris vibrator stimulator fra peech, på lyserød baggrund og muslinger

Clamy klitorisstimulatoren

Vibrator + Stimulator

Hvis du synes, at stimulatorer virker interessante, men du ikke er helt sikker på, at du vil vælge en vakuum vibrator over en almindelig vibrator, så er der råd for dette. Nogle modeller har nemlig både trykbølgefunktion og vibrationsmotor indbygget. På denne måde kan du få det bedste fra begge verdener uden at gå på kompromis.

Dual love stimulator og vibrator fra satisfyerDual Love fra Satisfyer. Silikonehovedet kan forkæle dit yndlingssted, og håndtaget kan indføres.

Læs også: 12 tips til onani i karantænetiden (og efter)

Læs også: Den komplette guide til vakuum vibratorer

Læs også: Alt der er godt at vide om klitorisstimulatorer

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.