Analkugler fra satisfyer til anal leg | Din komplette guide til brug af butt plug | Guide | PEECH

Din komplette guide til brug af buttplug

Skrevet af Josefine Andersen, tidligere Ung-repræsentant for Sex & Samfund

Er du nysgerrig på analsex og mangler du lidt inspiration til at inkorporere det hjemme i soveværelset?

Så har du klikket ind på den rigtige side! Her hjælper jeg dig med et par tips og tricks til anal leg med buttplugs. Læs med og bliv klogere på hvordan man bruger en butt plug og hvordan den kan spice dit sexliv op. Mod slutningen anmelder jeg to fine kandidater, som du sagtens kan snuppe med hjem under dynen.

Derfor er en buttplug det perfekte anal legetøj

Om du er nybegynder eller øvet, er en buttplug er fremragende legetøj, der kan bidrage med mange nye oplevelser, og stor variation når den inkorporeres i dit sexliv. Et buttplug er et fikst lille legetøj, der er nemt for alle at anvende analt, om det er solo eller med en partner. Det indføres i anus, hvor det derfra stimulerer de mange nerver i endetarmen. For den erfarne, kan buttpluggen spices op med  form, materiale, størrelse og forskellige temperaturer, for at skabe lækre og sensationelle variationer.

Vejen til en dybere orgasme

Analsex er kønsneutralt og kan resultere i mange skønne og pirrende seksuelle oplevelser for alle, da endnu en erogen zone bliver sat i spil og booster den orgasmiske oplevelse. For personer med en vulva, kan buttpluggen ikke bare være en fræk og pirrende oplevelse, men kan også bidrage til nogle dybere vaginale orgasmer, da buttpluggen stimulerer de nerver der ligger mellem skedevæggen og endetarmen. For personer født med penis, kan buttpluggen bidrage til en helt ny orgasme, da buttpluggen stimulerer prostata som sidder omtrent 10 cm oppe i endetarmen og svulmer op ved seksuel ophidselse.

De tre tommelfingerregler

Husk glidecreme!

 • Glidecreme er væsentligt for en god og sikker oplevelse med analsex, da endetarmen ikke selv kan producere væske, på samme måde som fx skeden. Derfor er det vigtigt at huske masser af glidecreme, for at undgå smerter ved analsex.
 • Der findes mange glidecremer på markedet, de mest almindelige er silikone eller vandbaserede glidecremer, der kan spices op med; smag, duft, afkølende eller opvarmende effekt, hvilket man ligeså kan eksperimentere med. Silikonebaseret glidecreme har den fordel at den er længere tid om at trænge ind i huden, og derfor holder den sig fugtig længere.
 • Undgå helst glidecremer med bedøvende effekt, disse bedøver området omkring og i anus og gør det sværere at mærke og reagere på smerte.
 • Vælg typen af glidecreme ud fra legetøjets materiale, et sexlegetøj af silikone kan fx ikke gå med en silikonebaseret glidecreme, da denne kan opløse materialet.

 Hygiejne og renlighed

 • En god hygiejne er super vigtig når man inkorporerer anallegetøj i ens sexliv. Hold altid legetøj, der har været i kontakt med anus væk fra vulva. Der er mange bakterier i tarmen der ikke hører hjemme i vagina.
 • Når dette er sagt, kommer spørgsmålet om renlighed. Mange er nervøse for om der skulle sidde afføring når det trækkes ud. Her på legetøjet vil jeg anbefale at man går i bad inden akten, for at fjerne dårlig lugt og rengøre området omkring anus med intimsæbe. Har man været på toilettet inden og føler sig tømt, bør der ikke sidde noget afføring tilbage i endetarmen og man skulle gerne være good-to-go! En buttplug er typisk ikke særlig lang og når derfor heller ikke ind til det sted i tarmen hvor afføringen sidder.
 • Er man øvet, kender man måske til den såkaldte anal-douche, hvor man skyller endetarmen med vand og dermed renser indvendigt. Første gang man prøver den, skal man give sig god tid og læse instruktionen.
 • Husk også at rengør dine produkter grundigt efter brug.

Sund fornuft og kommunikation

 • Altid brug din sunde fornuft når det kommer til analsex og brugen af analt legetøj. Anus kan danne vakuum og suge det op, man putter ind. Se derfor altid efter en stoppefod eller en sikkerhedsring for enden af legetøjet. Denne er til for at sikre legetøjets placering, så den ikke forsvinder op i endetarmen. Benyt kun godkendt anal legetøj, så er du altid sikker på at materialet er egnet til dette. 
 • Lyt til din krop og egen lyst og grænser, og stop altid akten, hvis du mærker ubehag eller smerte. Der er en vis risiko ved analsex, at ringmusklen kan springe eller at man kan få en rift i endetarmen. MEN! Hvis man blot tager sine forholdsregler; bruger rigeligt glidecreme, udfører akten i et roligt tempo og lytter til egen krop og stopper hvis noget gør ondt, går det sjældent galt.
 • Kommunikation med eventuel partner er ligeså vigtig for god og sikker analsex, og dette kommer jeg mere ind på herunder.

Sådan bruger du en buttplug

 • Start med forspillet, analsex er sjældent rart hvis man går direkte til makronerne. Kæl for dig selv eller hinanden. Opstemthed gør oplevelsen frækkere og når stemningen er god er det nemmere at føle sig afslappet.
 • Påfør glidecreme og indfør derefter langsomt legetøjet. Prøv at slappe af og tage nogle dybe indåndinger, så løsner muskulaturen sig nemmere.
 • En god stilling til analleg er på alle fire, som man kender fra doggy, evt. liggende på siden eller på maven, hvor man har god mulighed for at slappe af i hele kroppen. Her har man selv, eller en partner god adgang til at stimulere andre kønsdele imens.
 • Det kan være svært at sidde på hug eller ride en partner, da legetøjet i disse stillinger har lettere ved at glide ud.

Sådan bruger du en buttplug med en partner

Hvis du er sammen med en partner er tryghed og kommunikation key, når analsex skal lykkes. Det kan være nødvendigt at snakke om analsex mange gange før man tager næste skridt og udfører det. Vejen frem er små skridt, så man ikke overskrider nogens grænser.

Hvis man ønsker at ens partner er mere åben over for analplay, er det først og fremmest vigtigt ikke presse dem ud i noget ufrivilligt.

Start med at tale om emnet og snak om lyst eller bekymringer. Hvis alle partner er nysgerrige og har lyst til analsex, kan i begynde at mærke hinandens kroppe i badet, lægge en finger uden på anus ved samleje, for langsomt at blive mere og mere fortrolige og trygge med området.

Nogle bryder sig ikke om ideen, og dette skal selvfølgelig altid respekteres! Andre åbner sig måske op for analplay og ønsker senere at eksperimentere med dette. Tanken kan for nogle tage lang tid at vænne sig til, og at udføre det, endnu længere. Det vigtigste er at acceptere hinandens og sine egne grænser.

Hvad der angår hygiejne og renlighed, kan dette for mange være tabubelagt derfor er det vigtigt at snakke om hvad der er go og no-go, og at uheld godt kan ske, selvom man gør sine forberedelser.

 

Hvilken buttplug skal jeg vælge?

Trainy buttplug sæt - Det ultimative buttplug sæt

Perfekt til både trænede og nybegyndere. Vores all-time best-selling anal sæt. Trainy har store udtrækningshåndtag, som gør det behageligt og nemt at indføre og tage dem ud igen, og sikrer sig at de ikke smutter op
Trainy butt plug sæt fra Peech
Trainy har både god variation i størrelse og en dejlig proportionel forøgelse der gør legen let og behagelig.
Fordele ved at bruge Trainy:
 • Lavet af kropssikker silikone
 • Nemme at rengøre
 • Kompatibel med vand- eller oliebaseret glidecreme
 • Er både nemme at indføre, samt behagelige at udføre igen

Booty Call buttplug sæt - Det perfekte sæt til nybegynderen

Dette buttplug sæt fra Satisfyer er det perfekte sæt til nybegynderen, men kan selvfølgelig også bruges af den øvede. Pakken består af tre flotte buttplugs af bøjelig og silkeblød silikone, alle med forskellige former og kugler til at øge størrelsen. Alle tre plugs er udstyret med en safety ring og kan nemt rengøres. Sættet fås både i sort og i et lyserødt farvemix.
Mål: 13,5 cm / 13,5 cm / 14 cm i længden.
Diameteren varierer, men max bredden er 3 cm.

Booty call butt plug sæt

Indtryk og anvendelse:

Med Bootycall buttplug sættet får man tre smukke og anderledes udformede buttplugs, der giver rig mulighed for at variere stimulationen og størrelsen der indføres.

Materialet er helt vildt lækkert, og man glæder sig straks til at afprøve de forskellige bløde former. Jeg var især spændt på den lilla med dens spiral lignende udformning, som ikke ligner den klassiske plug.

Jeg må sige at jeg blev meget positiv overrasket, nøj hvor føles det lækkert og ubeskriveligt pirrende. Udformningerne og det bøjelige materiale giver mange muligheder både for begynderen, men også for den øvede.

De store safety rings er ikke bare praktiske, men kan også fungere som en ekstra stimulation, idet man selv, eller ens partner kan trække i dem nemt og dermed pirre ens indre.

Fordele:

 • Indbydende udseende
 • Materiale af kropssikker silikone
 • Blød og bøjelig
 • Store safety rings, der er nemme at tage fat om.
 • Forskellige former giver stor mulighed for variation
 • Nem at rengøre
 • 15 års garanti
Ulemper:
 • Kan ikke bruges med silikonebaseret glidecreme 

Pine - din ultimative go-to buttplug

Er du bare på udkig efter én buttplug der bare ikke skuffer? Look no further. Pine kommer til at blive den vigtigste plug i din samling!

Pine butt plug fra Peech

Da jeg først stiftede bekendskab med Pine tænkte jeg "hvad kan den da??". Med en længde på 10 cm og en max diameter på 3,7 cm ligger Pine sig lunt i svinget som en mid-size plug. 

Pine er et buttplug med en glat og blød overflade, lavet af silikone, for at give en nem og behagelig indsætning.

Pine er udstyret med en stålkugle indeni, som ved brug giver en masserende fornemmelse indvendig. Og det er ret så magisk. Særligt hvis du bliver penetreret imens.

Buttplug i glas - Til den øvede der ønsker leg med temperaturer

Denne flotte buttplug fra Gläs er håndlavet i borosilikatglas og perfekt til leg med kulde/varme. Borosilikatglas er en type glas som er resistent over for kemikalier og holdbar overfor temperaturforskelle.
Måler: 9 cm i længden
4,5 cm på bredeste indførbare sted

Butt plug i glas


Indtryk og anvendelse:

Denne smukke sag er udformet i gyldent glas, og har derfor et lækkert ydre en god tyngde. Buttpluggen har en god størrelse, der kan fylde anus helt ud. Buttpluggen kan tempereres i koldt eller varmt vand, og uanset hvad man vælger, resulterer det i en helt speciel følelse, der er svær at beskrive med andet end WOOW! Det er helt sikkert noget man bør overveje at kaste sig ud i, så snart man har mod på det.

Denne buttplug kræver en masse forspil og at man er god til at slappe af i musklen bagtil grundet dens bredde. Glidecremer med afkøling/opvarmende effekt er gode at bruge her, for at understøtte kulde/varme legen. Men man kan også opvarme og nedkøle den med vand. Jeg vil anbefale at bruge denne plug i doggystyle, da man her får udnyttet dens tyngde til det fulde.

Denne buttplug af glas er perfekt til dig der har lyst til at tage legen et skridt videre og gå på opdagelse med kulde og varme i anus.
Husk glidecreme, forspil og selvfølgelig den sunde fornuft hvad angår temperaturen, så er du godt på vej.

Fordele:

 • Kropssikkert materiale
 • Kompatibel for leg med kulde/varme
 • God tyngde
 • Kan bruges med alle glidecremer
 • Nem at rengøre
 • Brudsikker, med lang holdbarhed
 • 5 års garanti
Ulemper:
 • Egner sig mest til øvede, grundet størrelse, tyngde og faste form.

Udover disse to kandidater, findes der et hav af analt legetøj. Jeg vil blandt andet anbefale anal kugler eller buttplug i aluminum.


Med disse frække buttplugs i kurven, er der ikke andet end at sige, god fornøjelse med legen derude! Jeg håber denne guide gav nogle svar, eller inspirerede til at kaste sig ud i anal play solo eller med partner. 

Se også vores øvrige udvalg af spændende legetøj hos Peech som; dildoer, vibratorer eller legetøj til penis


Læs også: Guide til sikker og dejlig analsex

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.