Hvad nu hvis sexlegetøj var så flot, at man vil have det stående i vindueskarmen?

Hvad nu hvis sexlegetøj var så flot, at man vil have det stående i vindueskarmen?

I dette indlæg fortæller Nina Rosalina om hendes keramik sexlegetøj. Sexlegetøj i kulørte farver og smukke former, så fine at man har lyst til at vise dem frem.

Sexlegetøj af keramik

I efteråret skulle jeg lave en keramikudstilling, og tænkte "Hvad nu hvis sexlegetøj var så flot, at man vil have det stående i vindueskarmen?". Jeg var ikke interesseret i at lave smukke, fine vaser eller poleret service, som ellers er noget, jeg selv forbinder med keramik. Jeg ville skabe noget helt andet. Noget som udfordrede det hårde materiale, det brændte ler, som vil give det en blødhed og intimitet. Jeg ville lave keramik sexlegetøj. Jeg ville væk fra de mørke farver, de vulgære former som oftest forbindes med sexlegetøj, og som vi kender fra pornofilm.

Jeg ville lave sexlegetøj, som skulle være smukt og farverigt. Noget som ikke skal gemmes væk i skuffen. Men derimod stå frit fremme som små skulpturer, kunstværker, uden at man nødvendigvis ved første øjekast vil vide, hvad det er. Mit keramik sexlegetøj afspejler den undersøgende og nysgerrige seksualitet, som kan have mange former og farver. Jeg synes det var sjovt at lege med et organisk, naturligt materiale, da det forekom så unaturligt for dets funktion, trods at man nok ikke kan finde noget mere naturligt og basalt materiale end ler.

Jeg har altid nydt, at sidde med noget i hænderne og den kreative proces bag. Jeg kommer fra en familie, som er traditionel men uden så mange faste former, hvor der har været plads til at jeg har kunnet udfolde mig. Der er ingen kunstnere i min familie, men for mig føles det rigtigt at beskæftige mig med kunst. Lige nu bor jeg på Amagerbro, hvor jeg har fået en skøn atelierplads og glæder mig til at udfolde mig endnu mere der. 

Jeg har aldrig arbejdet med ler før, og keramik er et helt nyt område som jeg kastede mig ud i på Kunsthøjskolen i Holbæk, da jeg gik der i efteråret 2020. For at være ærlig keder faget mig en del, da det er en ekstremt langsom proces når man arbejder med ler og man skal have en del tålmodighed, hvilket udfordrer mig. Men efterhånden som jeg har lært materialet af kende og historien bag, er jeg blevet mere interesseret i det organiske materiale som ses overalt, og hvad man kan gøre med det. Og så er det også bare en del sjovere, at lave andet end fine kopper til omgangskredsen, og så give dem en butt plug i stedet. 

Mine produkter er kun prototyper, men tanken bag ideen er at man skal kunne bruge legetøjet som normalt sexlegetøj. Efter to langtrukne brændinger og en glasering man ikke kan forudsige, vil sexlegetøjet være funktionelt. Med det kolde og hårde produkt vil man kunne lege med temperaturskifte og måske udforske sig selv og/eller sin partner på andre måder end man er vant til.

Seksualitet kan have mange former og farver hvilket jeg har prøvet at give til udtryk gennem farvevalg og former. Jeg ville gerne have, at mit sexlegetøj skulle give et sprudlende udtryk i smukke farvekombinationer som skulle være mere inspirerende end det klassiske sorte og pink sexlegetøj man er så vant til at se. Se indbydende og mindre skræmmende ud til en forandring. Formerne på legetøjet kunne til nogen grad godt være mere klassiske, men med et mere skulpturelt udtryk. Eftersom at materialet begrænsede mulighederne for hvad der var muligt at lave, blev det mere klassiske sexlegetøj som dildoer, butt plugs og bækkenbundstrænere Jeg kunne derfor ikke lave legetøj med vibrationer, selvom at jeg er sikker på at det havde været til stor nydelse.

Mine produkter er derfor ikke kun funktionelle, de er også så smukke, så de kan pynte i vindueskarmen.

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.