Hvorfor skal du rengøre dit sexlegetøj?

Hvorfor skal du rengøre dit sexlegetøj?

Der er to gode årsager til at rengøre sit sexlegetøj ordentligt. Den ene er, at grundig og nænsom rengøring forlænger levetiden på dit sexlegetøj og sikrer kvaliteten af det. Sexlegetøj kommer i mange prisklasser – har du brugt mange penge på at investere i det helt rigtige sexlegetøj for dig, giver det god mening at passe godt på det. Den anden årsag er at sikre god hygiejne: Man risikerer at overføre bakterier enten vaginalt og/eller analt, hvis ikke man er omhyggelig med rengøringen. Disse bakterier tæller også klamydia, gonoré og syfilis, ligesom man risikerer at få urinvejsinfektioner og svamp. 

Inden du bruger dit sexlegetøj

Hvad end du netop har pakket en ny dildo eller vibrator ud, eller vil bruge favoritten fra skuffen, er det vigtigt at du rengør det inden brug. Uanset hvor godt du opbevarer dit sexlegetøj, er der risiko for at det samler støv og bakterier. For dig og din krops skyld, er det derfor en god idé at sikre at dit sexlegetøj er rengjort grundigt inden du bruger det – hver gang. Det gælder også, hvis du har lånt dit sexlegetøj ud til en ven eller en partner. 


Rengøre dit sexlegetøj efter brug

Når du har brugt en buttplugbækkenbundstræner eller andet sexlegetøj efterlades en hinde af biologisk materiale. Det kaldes biofilm, og indeholder mange forskellige bakterier. Selvom det er fristende at blive liggende i sengen efter du har haft sex med dig selv eller din(e) partner(e), er det vigtigt at gøre sexlegetøjet rent med det samme. Har dit sexlegtøj batterier som eksempelvis en klitorisvibrator, skal du huske at fjerne dem inden du begynder rengøringen. 

For mere information kan du med fordel læse vores artikel om at rengøre sexlegetøj eller se vores fulde udvalg af rengøring til sexlegetøj

 

Sørg for at lade dit sexlegetøj tørre

Når du har rengjort dit sexlegetøj er det vigtigt at det tørres godt. Det kan godt betale sig at lade sit sexlegetøj lufttørre. Alternativt kan det være en god idé at købe et håndklæde i mikrofiber til formålet – det efterlader ikke fnuller på dit sexlegetøj, når du tørrer det af. Det er vigtigt, at dit sexlegetøj er helt tørt inden du pakker det sammen – ellers vil overfladen have tendens til at tiltrække snavs og bakterier. 

Læs også: Vores guide til intim massage.

Hvordan skal du opbevare dit sexlegetøj?

Det er mindst lige så vigtigt at opbevare sit sexlegetøj korrekt, som det er at rengøre det grundigt. Selvom du har helt styr på, hvordan du rengør dit sexlegetøj korrekt, er det spildt arbejde, hvis ikke du opbevarer det rigtigt. Den mest hensigtsmæssige måde at opbevare sexlegetøj er i et lukket miljø, så ikke der ikke samles støv og bakterier på det. Ligesom du ikke må anvende silikonebaseret glidecreme på sexlegetøj i silikone, må sexlegetøj i silikone ikke have kontakt – overfladen kan blive opløst, og så er dit sexlegetøj ødelagt. Opbevar derfor dit sexlegetøj separat i stofposer eller æsker – dog ikke i plastik, da det kan skade dit sexlegetøj. Find et godt sted at opbevare dit sexlegetøj: Det skal helst være et tørt, lunt og mørkt sted. 

Læs også: Udforsk dine erogene zoner

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.