Sexlegetøjsguide til begyndere

Sexlegetøjsguide til begyndere

I Peech skal det ikke være en tabubelagt at købe og bruge sexlegetøj, men fordi det har har været (og stadig er) sådan i så lang tid, har du måske ikke så meget viden om sexlegetøj og hvilke forskellige slags du kan vælge mellem. Med denne guide får du et lille indblik i nogle af de forskellige slags sexlegetøj, der er oplagt til personer med vulva.

Hvad kan du lide?

Før du overvejer hvilket sexlegetøj der er rigtigt for dig, kan du jo overveje hvilken form for stimulering du kan lide. Er den indre stimulering gennem penetration? Måske har du ligesom 2/3 af personer med vulva brug for klitorisstimulering for at få en orgasme? Måske har du brug for først at lære din krop at kende, røre ved dig selv, kigge på dig selv i et spejl, finde ud af hvad du overhovedet kan lide. Uanset hvad, er det smart at gøre sig en ide om hvad du foretrækker, så du nemmere kan vælge det bedste sexlegetøj for dig. Så er du klar til at lære lidt om de forskellige kategorier, du kan vælge mellem:

Vibratorer

"Vibrator" dækker over al slags sexlegetøj, der kan vibrere - Men det kan jo se ud på mange forskellige måder! Vores vibrator Corny er et eksempel på en vibrator, der både kan bruges udvendigt som en wand, men også indvendigt som en dildo.

En magic wand er en (ofte vibrerende) massage stav, der er oplagt til klitorisstimulering. Overfladen på Corny vibratoren er rillet, hvilket også giver en anderledes form for stimulering end en normal dildo. 

Vibratorer kan også være helt små, som bulletvibratoren. Størrelsen og udformningen på vibratoren bestemmer hvor koncentreret stimuleringen bliver, og bulletvibratorer giver, takket været dens størrelse, en meget fokuseret stimulering. Bulletvibratorer er derfor gode når man vil ramme præcist, eksempelvis når man stimulerer klitoris. Med den lille og ergonomiske størrelse er den også oplagt til at køre rundt på kroppen, og udforske dine sensitive områder. Bullie er vores udgave af en bulletvibrator, og er overtrukket med blød silikone. Bulletvibratorer er typisk overtrukket med hård plast eller blød silikone, hvilket giver 2 forskellige fornemmelser. Bruger du bulletvibratoren til at udforske kroppen med, kan en blød silikone overflade være mere oplagt, mens hård plast er godt hvis man vil holde sig til præcis stimulering.

Dog kan man med lidt vandbaseret glidecreme får en blød, dejlig overflade uanset materialet. Generelt skal du huske på, at glidecreme altid kan bruges - også selvom du "bare" har sex med dig selv.   

G-punktet

Du kender måske til den klassiske dildo, der kan komme i alle mulige størrelser og former. Nogle dildoer er endda udformet specifikt til at ramme g-punktet. For mange kan g-punktet findes cirka en fingers længde inde, og i retningen mod kønsbenet. Du kan prøve at indsætte en finger og bøje den i en "kom-her" bevægelse, og så mærke rundt om der er et særligt, sensitivt punkt.

For nemmere at stimulere g-punktet, er en g-punkts vibrator eller dildo derfor typisk let kurvet eller har en form forhøjning. Arc er et godt eksempel på en g-punkts dildo, der både er lidt kurvet, har en bredere top og endda kan vibrere. Nogle gange kan det være dejligt med en mere intens stimulering, hvilket man kan opnå med et hårdere materiale end silikone. Amber dildoen er lavet af borosilikatglas, hvilket giver en intens og præcis stimulering, også takket være den lidt mindre størrelse. 

Klitorisstimulatorer

Med en klitorisvibrator får du en anden oplevelse end med en vibrator. Mens en vibrator stimulerer gennem direkte kontakt på kroppen, fungerer klitorisstimulatoren ved at udsende pulserende luftbølger. Luftbølgerne stimulerer ikke bare den synlige, ydre del af klitoris, men bevæger sig længere ind og stimulerer den ikke-synlige, indre del også.

Det kan føles mere intenst med de dybe, tunge luftbølger, men klitorisstimulatorer er faktisk også oplagte, hvis man er lidt sensitiv, da der ikke er direkte berøring af klitoris. 

Klitorisstimulatoren fra Satisfyer kender de fleste til, men der findes et hav af klitorisstimulatorer i forskellige størrelser, farver og udformninger. Clamy er vores egen klitorisstimulator, der er udformet som en lille muslingeskal. Den ergonomiske form gør den perfekt til at holde og rykke rundt, så den rammer lige det punkt, du ønsker. Den lille åbning giver samtidig en præcis og intens stimulering, så du ved lige når du rammer rigtigt.   

 

Læs også: Den komplette guide til vibratorer

Læs også: Den komplette guide til vakuum vibratorer

Læs også: Alt der er godt at vide om klitorisstimulatorer

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.