Ti falske myter om sex

Ti falske myter om sex

Der findes utroligt mange myter om sex – vi har i denne artikel samlet og punkteret ti myter

1. Penis’ størrelse har betydning for sex

En både kendt og særdeles udbredt myte, der går på, om det er størrelsen eller gørelsen? Et spørgsmål, man kan stille i den forbindelse er – gør hvad? Det intuitive svar er – giver nydelse. Dog er det langt fra selve formen, længden eller bredden på penis i sig selv, der er afgørende for, hvor stor nydelse ens partner oplever.

Sex er nemlig meget mere end penetration – og selvom det for nogle er afgørende, at være “fyldt ud” for at opnå nydelse, så kan det gøres med andre remedier end penis. Hvordan ens krop er indrettet, hvad der bringer en nydelse, og hvad man synes er frækt og dejligt varierer fra person til person. I stedet for at kaste blikket på sin egen eller en andens penis, som estimat for, hvor god sex man kan have – kan det i stedet være en god idé at spørge sin eller sine partnere, hvordan de godt kan lide at blive rørt. 

2. G-punktet findes ikke hos personer med vulva

G-punktet kan nærmere betegnes en zone, og er bagsiden af din klitoris. Der kan være et større eller mindre område i din skede, der er særlig dejligt at få stimuleret. Området vil typisk sidde to til fem centimeter oppe i skeden og vende mod maven. Myten om, at g-punktet ikke skulle findes, kan tænkes at bunde i, at flere personer med vulva, ikke oplever at få orgasme af penetrationssex. Det er heller ikke sikkert, at det kan lykkes for alle – heller ikke, at alle kan finde sin g-zone. Dog kan vi kun anbefale, at man går på opdagelse i sin skede. Du kan læse mere om g-punktet og hvordan du kan finde og stimulere det bedst, i vores forklarende guide her.

Se vores udvalg af G-punkt vibratorer

3. Oralsex er sikker sex

Mange sexsygdomme smitter også ved oralsex. Ved slimhindekontakt mellem mund og kønsorganer eller anus, kan der overføres bakterier og vira. Sexsygdommene kan sidde i mund og hals; nogle sexsygdomme kan smitte til hals og mund alene, hvor andre også kan smitte fra mund og hals til andre steder. Du kan læse mere om sexsygdomme i munden, og hvordan du bedst beskytter dig her.

4. Der findes kun sexlegetøj til personer med vulva

Der findes rigtig meget sexlegetøj til penis, som er designet specifikt til personer med penis. Overordnet kan de opdeles i tre kategorier: Penissleeves, som ofte lavet i silikone og med et hul i den ene – eller begge – ender, hvor man kan stikke sin penis ind, eksempelvis Tenga Spinner. Strokers, som anvendes ved at stryge op og ned langs penis, et eksempel på en stroker med vibration kunne være Manta. Penisringe kommer i forskellige størrelser, farver og former – og med og uden vibration. En penisring holder blodet i penis ved at forhindre det i at løbe tilbage, og kan placeres ved roden af penis, om testiklerne eller om begge dele.

Alle personer har et anus, og særligt for personer med penis, kan man opnå nydelse herigennem: Et par centimeter oppe i endetarmen, vendt mod maven, kan man finde og stimulere prostata. En kirtel, der producerer sædvæske, og ofte betegnes “personer med penis’ g-punkt”. Derfor kan man med fordel prøve sexlegetøj designet til analt brug, der kurver en smule, hvis man har en penis.

5. Mødommen findes

Der findes ingen hinde, der skal sprænges første gang man har sex. Penetrationssex har ingen ændrende effekt på kroppen, og man er ikke jomfru per se, hvis ikke man har fået ødelagt sin mødom. Hvornår man har haft sex første gang, er op til en selv at vurdere – og det indbefatter ikke nødvendigvis penetrationssex. Du kan læse meget mere om myten om mødommen her.

6. Sex er lig penetration

Der findes utroligt mange former for sex; håndsex, oralsex, fodsex, analsex og vaginalsex for bare at nævne nogle stykker. Mange har opfattelsen af, at de forskellige former for sex kan rangeres, hvor vaginalsex tæller som den eneste "rigtige" form for sex. Men den overbevisning vil vi gerne være med til at udfordre – du kan læse mere om sex i et normkritisk perspektiv her.

7. Sex og onani skal altid føre til orgasme

Sex og onani går grundlæggende ud på at have det dejligt med sig selv og hinanden. For mange kan orgasmer være dejlige, men man kan med fordel forsøge at fokusere på processen i stedet for orgasmen som mål. Mange snakker om the orgasm gap, og at man skal kræve sin orgasme – javist, men måske fokus i stedet skal være på at have det sjovt og frækt med sig selv og hinanden.

8. Manglende rejsning betyder fejlslagen sex

Denne myte læner sig op ad de ovenstående; at penetrationssex er den eneste form for ægte sex, og at orgasmen er formålet med at have sex overhovedet. Man kan sagtens have fænomenal sex uden at involvere penis – også selvom man har en. Myten bærer det med sig, at mange kan føle skyld og skam, hvis de oplever udfordringer med helt at få, eller at holde, penis stiv. En løsning på det kan være, at gentænke og være kreativ med, hvordan man kan have sex.

9. Man er bi- eller homoseksuel, hvis man har sex med en person af samme køn

Det kan være en god idé at italesætte, at seksualitet favner meget bredere end den seksuelle akt. Man kan sagtens have sex med en af samme køn, uden at det har betydning for, hvordan man oplever og definerer sin seksualitet. Foruden sex, handler seksualitet også om forholdet til dig selv, hvem man føler seksuel tiltrækning til, og hvem man forelsker sig i. Der er ikke nødvendigvis overensstemmelse mellem hvem man har lyst til at have sex med, og hvem man forelsker sig i – heller ikke, i hvilken grad de to ting indbyrdes definerer ens seksualitet. 

10. Orgasme og ejakulation er det samme for personer med penis

For mange personer med penis hænger orgasme og udløsning uløseligt sammen. Men det er ikke to sider af samme sag: Man kan godt opnå udløsning uden at få en orgasme, ligesom man kan få en orgasme uden at få udløsning.

 

Læs også om hvordan du bruger kondom her, eller om sprøjteorgasmen her!

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.