Udforsk dine erogene zoner

Udforsk dine erogene zoner

At kende sine erogene zoner, kan både gøre dig klogere på dig selv og din krop, og samtidigt gøre sex sjovere. I akten kan man med fordel anvende og fokusere på større områder af kroppen end kønsdelene. Desuden kan det at udforske sin egen krop, bidrage til et bedre sexliv — det vil gøre det nemmere at sætte ord på, hvor og hvordan man godt kan lide at blive rørt, og kommunikere det videre til sin(e) partner(e).

Hvad er de erogene zoner?

Erogene zoner kan sidde forskellige steder på kroppen fra person til person. I princippet kan hele kroppen være én stor erogen zone. Hvor på din netop din krop, det er ekstra rart at blive rørt, kan du undersøge. For nogen vil det skabe en kildrende fornemmelse i området — for andre vil stimulering af en erogen zone skabe lystfølelse, liderlighed, nydelse eller medføre orgasme.

Områderne omkring kønsorganerne er særligt sensitive, fordi der sidder mange nerveender her. Anus, hele vulva (særligt kønslæberne og klitoris), skeden, penis, testiklerne og mellemkødet, er alle erogene zoner, hvor de fleste nyder at blive rørt. Men også andre steder på kroppen kan med fordel stimuleres som en del af den seksuelle akt.
Andre steder på kroppen, du kan undersøge som erogene zoner, er særligt de steder, hvor huden er tynd. Det kan være læberne, ørerne, hals og nakke, maven, inderlårene, knæene, håndleddene eller tæerne.
 

Føl dig frem

På dig selv kan du udforske dine erogene zoner med fingrene, neglene, din bruser eller sexlegetøj. Du kan variere tryk og hastighed, for at finde ud af, om der er en speciel måde eller tempo, der pirrer dig særligt meget. En vibrator som eksempelvis Pawny er god til formålet; dens bløde form gør, at den kan anvendes til stimulering over hele kroppen. Det kan være også dejligt at undersøge sine erogene zoner med noget andet end hænderne, så det følges som noget udefra, der rører ens krop: Ligesom man ikke kan kilde sig selv, er det heller ikke sikkert, at det lykkes at mærke eller aktivere sine egne erogene zoner ved hjælp af hænderne.

Hvis du har lyst til at udforske erogene zoner inde i din krop, kan du ud over fingrene også anvende en dildo eller en buttplug. Har du en skede, og har lyst til at undersøge, hvor i den det føles ekstra dejligt at blive rørt, kan du med fordel bruge en dildo, der kurver. En glasdildo, såsom vores helt egen Amber eller Swirly fra Gläs er særligt god til formålet, da materialet ikke giver efter og derfor er perfekt til at ramme og massere specifikke punkter. Udforsker du endetarmen, er det vigtigt at anvende en dildo eller buttplug med en stopper, så der ikke er risiko for at den forsvinder op i en.

Udforsk vores store sortiment af sexlegetøj hos Peech, hvor vi yderligere tilbyder klitorisvibratorer, magic wands og g-punkt vibratorer.
 

Udforsk med din(e) partner(e)

Det kan være gavnligt at undersøge sine erogene zoner sammen med partner(e). Foruden fingre, negle og sexlegetøj, kan en partner også bruge tungen, læberne, eller tænderne til at gå på opdagelse. Udforsker du og en eller flere partnere jeres erogene zoner sammen, kan det være en god idé at aftale, at orgasmer og penetrationssex ikke er en del af akten: Således kan I i stedet fokusere på processen, der handler om at undersøge og lære sig selv og sin egen krop bedre at kende.

Hvad end du udforsker din krop på egen hånd eller med en partner eller flere partnere, er det en god idé at sørge for rolige omgivelser og væbne sig med tålmodighed. På den måde, kan du allerbedst mærke dig selv og din krop.

 

Læs også guiden til at intimmassere sig selv her!

Eller guiden til at finde den helt rigtige dildo her!

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.