billede af to personer der holder om hinanden ved solnedgang

5 typer intimitet, som ikke er sex

Intimitet er en vigtig del af det at være menneske. Men for rigtig mange hænger intimitet uløseligt sammen med sex. Det kan derfor betyde, at man ikke har intimitet, hvis man af en eller anden grund ikke har sex - men sådan behøver det ikke at være. Her får du 5 måder at være intime på, som ikke er sex.

Skrevet af somatisk terapeut Molly Mørch

Fysiske tumlelege

Intimitet kan komme til udslag i fysiske tumlelege. Det kan være, at I skal lege pudekamp eller lave brydning i sengen. Akroyoga er også et eksempel på noget, der er fysisk hvor man er sammen. Akroyoga laves ofte med en partner og er en yoga form, der inddrager elementer fra akrobatik. 

Det kan også være sjovt bare at ligge eller sidde ovenpå hinanden forskellige steder på kroppen. I kan prøve at fiksere hinanden på forskellige måder, hvor det kan være sjovt at afprøve bondage tape. Lav eventuelt regler for jeres leg hvis I har brug for det.

Gå i bad sammen

Prøv at tage et bad sammen, hvor I skiftes til at føre bruseren hen over hinandens kroppe. I kan også vaske hinanden med sæbe, eller gnubbe huden med hænderne. Tal gerne om, hvilke områder I er ok med, at der bliver rørt ved inden. Efter badet kan I tørre hinanden med håndklæder, og eventuelt smøre hinanden ind i creme eller lignende. Mærk efter hvordan stemningen skal være. Skal det være hyggeligt, sjovt eller mere sensuelt? Aftal det gerne inden.

Følelsesmæssig intimitet

Intimitet kan være meget andet end fysisk. Følelsesmæssig intimitet er den form for intimitet, der opstår, når man taler om følelser eller tanker med hinanden. Det kræver en del tillid i relationen at åbne sig op for hinanden, og at man kan være nysgerrige og ikke begynder at fikse eller diskutere. Mange oplever også en stor følelsesmæssig intimitet med deres venner. 

Hvil jer sammen

En måde at være intime sammen på, er at tage en pause fra alt det, der skal gøres. Læg jer sammen på sofaen eller i sengen, så I ligger behageligt. Sæt eventuelt noget rolig musik på. Find ud af, hvordan I bedst ligger. I kan eventuelt skiftes til at holde om hinanden. Det kan være en god idé at stille en alarm; det kan både hjælpe, hvis man falder i søvn, men også hvis man hurtigt bliver rastløs. Lad gerne hviletiden være uden ord, men med berøring.

Vær der for hinanden

En vigtig type intimitet er den, der udspiller sig i svære tider. I løbet af livet møder de fleste modstand eller hårde tider, og der er det dejligt, hvis der er nogen, der er der for os. Når man skal være der for et andet menneske, skal man typisk ikke gøre så meget. Man kan eventuelt spørge den anden, hvad de har brug for, men ellers behøver man ikke sige så meget. En hånd på en skulder er nogle gange bedre støtte end en masse ord.

God fornøjelse - og husk nu!

Husk, at vi alle sammen er forskellige, og der er måske noget af ovenstående, som virker godt for nogle og ikke så godt for andre. Husk også, at intimitet ikke nødvendigvis er forspil til sex; det kan være dejligt for sig selv.

God fornøjelse

 

Læs også: Bliv bedre til at kommunikere under sex

Læs også: Hvad er seksuel aftercare?

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.