Penetrerende analsex

Penetrerende analsex

Er du nysgerrig på analsex? Eller har du prøvet det hvor det måske ikke gik så godt? Så læs med her i vores begynderguide, eller få lidt ny inspiration, til analsex.

Hvorfor er analsex det dejligt?

Analsex er blandt andet dejligt fordi der er en masse nerveender i og omkring anus. Andre steder hvor der er mange nerveender er i klitoris og på pikhovedet. Så en af grundene til at det kan være dejligt med analsex er altså at der er stor følsomhed “deromme”.

Opvarmning til penetration

Det der oftest kan gå galt med analsex, er at man går for hurtigt frem. Især hvis det er første gang, er det vigtigt at varme op. Det kan nemlig godt være lidt voldsomt, at starte med at putte noget ind med det samme. Prøv i stedet med at massere rundt om anus med noget olie eller glidecreme. Ballerne og mellemkødet kan også være meget erogene zoner. Så start lidt udefra og arbejd dig ind mod hullet. Inden selve penetrationen er det også en god ide at massere selve åbningen langsomt. Man kan eventuelt bruge en handske, så føles fingrene glattere.

Husk glidecreme

Det er vigtigt at huske glidecremen, når du kaster dig ud i analsex. Slimhinderne i anus er nemlig meget sarte, og det kan være en smertefuld affære hvis det ikke glider. Der er mange forskellige slags glidecreme, og det er oftest en smagssag hvilken en man godt kan lide. Du kan prøve en som er kølende, som lammer nerveenderne lidt og gør anus mere afslappet, den kan du bruge både med kondom og sexlegetøj uden problemer, da den er vandbaseret, og den er et godt sted at starte. Du kan også bruge en silikonebaseret, som er langsommere om at trænge ind i huden og derfor drøj i længere tid.

Størrelsen kan godt betyde noget!

Hvis man er helt nybegynder med analsex, er det for de fleste rart at starte med noget småt. Især hvis man er lidt anspændt og nervøs, kan det være en god ide at starte med en finger. Der er også mange fine buttplugs der ikke er alt for store. Det er klart at foretrække at starte med en god oplevelse med noget småt, og så senere prøve noget lidt større hvis man har mod på det. 

To douche or not to douche!

Det er spørgsmålet. Lige så snart snakken falder på analsex er der mange der tænker på om der ikke er risiko for afføring. Og jo, det er der jo. Men hvis man har  regelmæssig afføring, så bør der ikke stå afføring i den sidste del af endetarmen hvor analsexen foregår. Der er dog nogle der godt kan lide at skylle inden, og det må man også gerne, men der kan være risiko for at skylle for meget, og skylle for langt op (og så går dagen pludseligt med en tarmskylning i stedet…). Brug for eksempel denne douche med lidt lunkent vand et par gange, eller brug et kondom.

Men lad nu være med at dobbeltdyppe…

Hvis det der har været oppe i anus skal ind i munden eller i vagina, så skal det vaskes. Der ér bare bakterier i anus, og det kan give nogle rigtigt trælse infektioner. Man kan også overveje at bruge et kondom på buttpluggen eller hvad man nu bruger, eller bare vaske det der har været i anus med vand og sæbe. Safety first folkens!

 

Læs også: Vores komplette guide til buttplugs

Læs også: Derfor skal du vide mere om glidecreme