Penetrerende analsex

Penetrerende analsex

Skrevet af somatisk terapeut Molly Mørch

Er du nysgerrig på analsex? Eller har du prøvet det hvor det måske ikke gik så godt? Så læs med her i vores begynderguide og få lidt ny inspiration til analsex, og hvordan du kan inddrage sexlegetøj i denne seance. 

Hvad er analsex?

Analsex er sex med berøring omkring eller i endetarmsåbningen. Der er flere måder, som man kan have analsex på, hvor det kun er fantasien, som sætter sine grænser. Ved analsex kan du både stikke en finger, tungen, en pik eller en dildo ind i endetarmsåbningen. Analsex er derfor ikke ikke kun penetration, som nogle måske kan tro. Området omkring analåbningen er ekstremt følsomt, som for mange gør det dejligt og enormt tilfredsstillende at have analsex. Det er forskelligt fra person til person, hvad der tænder dem mest, og her vil vi anbefale dig at prøve dig frem, eksperimentere og lytte til kroppens signaler. 


Hvorfor er analsex dejligt?

Analsex er blandt andet dejligt, fordi der er en masse nerveender i og omkring anus. Andre steder hvor der er mange nerveender er i klitoris og på pikhovedet. Så en af grundene til at det kan være dejligt med analsex er altså, at der er stor følsomhed “deromme”.

Ønsker du at udforske analsex, kan du afprøve dette ved at inddrage spændende sexlegetøj som f.eks. buttplug og analkugler.

Opvarmning til penetration

Det der oftest kan gå galt med analsex er, at man går for hurtigt frem. Især hvis det er første gang, er det vigtigt at varme op. Anus er jo en muskel, og for den bedste oplevelse skal den være afslappet. 

Det kan nemlig godt være lidt voldsomt og få musklen til at spænde op, hvis man starter med at putte noget ind med det samme. Start i stedet med at massere rundt om anus med noget olie eller glidecreme. Ballerne og mellemkødet kan også være meget erogene zoner. Så start lidt udefra og arbejd dig ind mod anus.

Inden selve penetrationen er det også en god ide at massere selve åbningen langsomt. Man kan eventuelt bruge en handske, så fingrene føles glattere.

 

Husk glidecreme! 

Det er vigtigt at huske glidecremen, når du kaster dig ud i analsex. Slimhinderne i anus er nemlig meget sarte, og det kan være en smertefuld affære, hvis det ikke glider. Der er mange forskellige slags glidecreme, og det er oftest en smagssag hvilken en man godt kan lide.

Til analsex kan det være smart at bruge en kølende glidecreme, som beroliger nerveenderne og gør anus mere afslappet. Da den er vandbaseret, kan du bruge den både med kondom og sexlegetøj uden problemer, så den kan være et godt sted at starte.

Du kan også bruge en silikonebaseret glidecreme, som er langsommere om at trænge ind i huden og derfor drøj i længere tid.

Størrelsen kan godt betyde noget!

Hvis man er helt nybegynder med analsex, er det for de fleste rart at starte med noget småt. Især hvis man er lidt anspændt og nervøs, kan det være en god ide at bare at starte med en finger. Der er også mange fine buttplugs, der ikke er alt for store.

For en god første oplevelse, er det smart at vælge noget småt som en mini buttplug, og så senere prøve noget lidt større, hvis man har mod på det. 

To douche or not to douche!

Det er spørgsmålet. Lige så snart snakken falder på analsex, er der mange der tænker på, om der ikke er risiko for afføring. Og jo, det er der jo. Men hvis man har  regelmæssig afføring, så bør der ikke stå afføring i den sidste del af endetarmen, hvor analsexen foregår.

Der er dog nogle, der godt kan lide at skylle inden, og det må man også gerne. Her kan man bruge en analdouche, som fungerer ved at man forsigtigt indsætter spidsen i anus og skubber vand op i endetarmen. Her er det meget vigtigt, at vandet er lunkent!! Hvis vandet er for varmt, kan du brænde endetarmen, og er vandet for koldt, risikerer du at besvime. Test derfor lige om temperaturen er behagelig på underarmen først.     

Man skal også være opmærksom på risikoen for at skylle for meget, og skylle for langt op (for så går dagen pludseligt med en tarmskylning i stedet…). Skyl derfor kun med douchen en lille håndfuld gange, eller brug et kondom hvis du vil være helt sikker på hygiejnen.

 

Men lad nu være med at dobbeltdyppe…

Hvis det, der har været oppe i anus skal ind i munden eller i vagina, så skal det vaskes først. Uanset hvor meget du renser, er der bare bakterier i anus, og det kan give nogle rigtigt trælse infektioner. Man kan også overveje at bruge et kondom på buttpluggen eller hvad man nu bruger, eller bare vaske det, der har været i anus med vand og sæbe. Safety first folkens!

Fik du lyst til at udforske vores univers yderligere, så se vores udvalg af BDSM legetøj, dildoer og vibratorer.

 

Analsex med sexlegetøj

Ønsker du at udforske analsex, kan du bruge sexlegetøj til at spice it up. Her kan du sagtens bruge en almindelig dildo til analsex, som findes i mange forskellige variationer. En buttplug er også værd at eksperimentere med i forbindelse med analsex. En buttplug er meget lig en dildo men er som oftest kortere med en form for stopklods i enden. Hos Peech finder du et bredt udvalg af buttplugs i både metal, glas og silikone. Sidst men ikke mindst kan en vibrator også være med til at sikre en lang og intens orgasme, hvor du kan bruge vibratoren til at stimulere i og omkring anusåbningen.  

Læs også: Vores komplette guide til buttplugs

Hvilke stillinger er gode til analsex?

Analsex kan udføres i mange forskellige stillinger, og her gælder det om at prøve sig frem og udforske, hvad som fungerer bedst for en. Dog er det vigtigt at vælge en stilling, hvor kroppen kan slappe helt af. Analsex i en doggy-stilling er måske, hvad du kender til. Der er også andre spændende og intime stillinger til analsex, hvor I kan ligge i ske med hinanden og justere den måde, som benene er placeret. En anden måde kan være missionærstillingen, hvor det anbefales modtageren at have en pude under numsen for let større. Dette gør det også nemmere at trænge dybere ind. Nogle vil måske spørge, om man kan ride analt? Og ja det kan man godt! Men dette vil kræve noget mere øvelse. Derfor er vores råd at starte ud med en stilling, hvor både du og din partner føler jer både godt tilpas og afslappet - Netop for at undgå spændinger, som kan gøre det sværere for penis at trænge ind i endetarmsåbningen.

Læs også vores store guide til sexstillinger.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.