Hvad er forspil – og findes det overhovedet?

Hvad er forspil – og findes det overhovedet?

Det, de fleste forbinder med forspil, er forskellige seksuelle aktiviteter, der går forud for sex. Dog kan det være gavnligt, at forstå forspil som en integreret del af den seksuelle akt

Hvad er forspil?

Forspil kan forstås som en afgrænset seance, der har til formål at ophidse og dermed forberede sin og sin(e) partner(e)s krop på at have penetrationssex. Dette ved kys, kærtegn, samtale og ved at sørge for behagelige omgivelser, eksempelvis musik og belysning. Mange forbinder også forspil med håndsex og oralsex. Til et forspil kan det være interessant at inddrage sexlegetøj som en sjov del af den seksuelle seance. Udforsk vores sortiment som spænder bredt afhængig af, om du foretrækker en g-punkt vibrator, dildomagic wands eller noget helt tredje. 

En alternativ forståelse af forspil

Den forståelse af forspil er ikke forkert, men den kan nemt implicere at sex er lig penetrationssex. Den overbevisning, vil vi gerne være med til at udfordre – for penetrationssex er ikke en mere rigtig form for sex end andre, selvom det ofte italesættes sådan. Både håndsex og oralsex er legitime former for sex i sig selv. En alternativ forståelse af forspil som værende en egentlig del af den seksuelle akt, kan være med til at forlænge seancen – ligesom det kan være med til at bryde med forventningen om, at kæleri nødvendigvis skal føre til penetrationssex. I tråd med samme kan den seksuelle akt forlænges yderligere ved også at anskue aktiviteterne efter sex som en del af akten – du kan læse mere om seksuel aftercare her

Forspil og forventningspres

En af de vigtigste opmærksomheder når man har sex, er at man har sig selv med. At man oplever en lyst til de ting, man siger ja til at tage del i. Ligesom man ikke kan forvente af andre, at de skal have lyst til specifikke ting eller handlinger – kan man heller ikke forvente det af sig selv. Det kan være svært at mærke efter, hvad man har lyst til – og hvis man først har givet sig i kast med at kysse eller at give eller modtage hånd- eller oralsex, kan forventningen om penetrationssex føles enorm. Desuden kan den usagte forestilling om, hvilken form for sex, I hver især har lyst til, bidrage med et præstationspres. Det er helt almindeligt og naturligt at opleve – men det kan være ubehageligt.

Tal med din(e) partner(e) om forspil og forventninger

Lyster ændrer sig hele tiden – også under sex. Det kan derfor være en udfordring præcist at fortælle, hvad man har lyst til, inden man har sex – fordi det netop kan ændre sig undervejs. Dog er det stadig en rigtig god idé, at tale om sine lyster, for derigennem at få sat ord på, hvilke tanker og forventninger man har til sig selv og hinanden. En indledningsvis forventningsafstemning kan være med til at sætte grænser og tage noget af det seksuelle pres. Det kan jo være, at ingen af jer har lyst til oralsex, men at I begge tænker og forventer, at det er en del af den seksuelle akt. Mærk efter i dig selv; hvad du har lyst til og ikke har lyst til – og husk, at man aldrig skylder sex af nogen slags.

 

Læs også: Udforsk dine erogene zoner

Læs også: Dirty talk for begyndere

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.