Kommer du hurtigt? 9 tips til at undgå for hurtig udløsning

Kommer du hurtigt? 9 tips til at undgå for hurtig udløsning

Er du en person med penis, der måske synes, at du kommer for hurtigt? Og hvornår ved man, at man kommer for hurtigt? Læs med i vores guide her, og få svar på nogle af dine spørgsmål samt råd til at udsætte udløsning. 

 

Hvad er hurtig udløsning?

Hurtig udløsning bruges om personer med penis, som regelmæssigt oplever udløsning hurtigere end 3 minutter efter, at den seksuelle aktivitet startes. Hurtig udløsning føles oftest som, at man ikke kan kontrollere sin udløsning. Tidlig udløsning kan for nogle give problemer i sexlivet, da det kan skabe bekymring, stress og ubehag. Hurtig udløning kan ske i alle seksuelle situationer - både med partner eller i forbindelse med onani.    

 

Hvordan holder man længere?

Når man oplever at komme for hurtigt med partnere, er det bedste man kan gøre, at have en samtale om det. Det kan være enormt svært, da det at komme hurtigt er meget tabubelagt. 

Kommunikation er essentielt i alt – særligt, når det kommer til seksuelle udfordringer. For tidlig udløsning kan skabe meget frustration og usikkerhed. At snakke om det, er det bedste man kan gøre, for at modvirke negative følelser forbundet med det.

Hvis man har vænnet sig til at komme hurtigt, når man onanerer, kan det også øge sandsynligheden for, at man kommer hurtigt, når man har sex med andre. De fleste personer med penis har oplevet at få en hurtig udløsning – det er ganske almindeligt, og en helt naturlig kropslig reaktion på stimuli. Oplever man det hver gang, og er det noget, der opleves som et problem, vil vi opfordre til, at man søger professionel vejledning og hjælp hos sin læge eller ved en sexolog. 

 

Hvornår kommer man for hurtigt?

Der findes ikke noget entydigt svar på, hvad "for hurtigt" eller omvendt hvad "længe nok" er. Der er ret løse definitioner på for tidlig sædafgang – og som oftest afhænger det af, hvor lang tid man ønsker at holde, sammenlignet med hvor længe man så faktisk holder.

Der findes heller ingen præcis årsag til, hvorfor nogle personer med penis oplever at få udløsning tidligere, end de ønsker. Dog kan psykiske faktorer såsom nervøsitet og præstationsangst spille en stor rolle i hurtig udløsning, ligesom alkohol også kan have en påvirkning.

 

Sådan snakker du med din partner(e)

Det er vigtigt at huske på, at man ikke skal sige undskyld for noget, man ikke kan gøre for. Nogle oplever det som skamfuldt, og kan føle, at de skal undskylde. Men at komme hurtigt er ikke en bevidst handling, og ikke noget man skal føle sig nødsaget til at undskylde.

Samtalen kan i stedet fokusere på, hvordan I kan planlægge jer ud af det: Hvordan kan I bedst opretholde en erotisk stemning efter en udløsning? Kan I dyrke sex på måder, der ikke nødvendigvis stimulerer penis direkte? Aftal eventuelt et stopord, man kan bruge, når man er tæt på at komme – og husk at det også kan være virkelig frækt og intenst at holde pauser.

Prøv at holde øjenkontakt og undlad at stimulere penis yderligere, kys og rør i stedet hinanden andre steder på kroppen. 

  

9 tips til at holde længere i sengen

Udover de ovenstående råd, er der også flere andre ting, man kan gøre, for at undgå at komme for hurtigt. Her er vores 9 tips og råd til at holde længere:

 

1. Vær opmærksom på dine onanivaner

Hvis du er vant til at onanere med formålet at få en hurtig orgasme og udløsning, kan det smitte af på dine vaner, når du har sex med din(e) partner(e). I stedet for at afvikle din liderlighed hurtigst muligt, når du onanerer, kan du i stedet forsøge at dyrke den. Det kan du blandt andet gøre ved at fokusere på dybe vejrtrækninger, rolige bevægelser og ved at udforske andre erogene zoner end din penis.

Afsæt god tid, og gå på opdagelse på og i din krop. Stimulér inderlår, kærtegn dine testikler, massér dit mellemkød og udforsk måske også, hvor dejligt det kan føles at stimulere analt.

Det kan være en god idé at anvende glidecreme for en mere smooth og slibrig oplevelse, ligesom du kan bruge buttplug og analkugler.  Hvis du har lyst til at udforske din krop med en vibrator er Pawny perfekt til formålet: Den glider dejligt over kroppen, og er perfekt til at stimulere både testikler og mellemkødet.

Udforsk vores andre produkter indenfor vibratorer hos Peech. 

 

2. Start-stop-metoden

Du kan også optræne, hvor lang tid du kan holde til at få stimuleret din penis, før du får udløsning, ved at bruge den såkaldte start-stop-metode eller start-stop-teknik.

Du kan med fordel afprøve metoden alene, før du gør det sammen med din(e) partner(e). Skab rolige omgivelser, og sæt god tid af. Det handler om at have det afslappet, og under ingen omstændigheder at skulle skynde dig. Vær derfor sikker på, at der ikke er risiko for, at du bliver forstyrret undervejs.

Du anvender teknikken ved at onanere lige indtil du er ved at komme – og så stopper du. Hvor længe du skal holde pause, afhænger af, hvornår du føler dig ‘klar’ igen. Du kan kun selv vurdere, hvor lang tid det er – men prøv nogle minutter til en start. Herefter begynder du at onanere igen. Gentag tre til fire gange. Husk på, at det ikke er et nederlag, hvis du får en udløsning, før du ønsker det – hele fidusen med metoden er at optræne, hvor lang tid det tager dig.

Det er ikke nødvendigvis meningen, at du skal have succes allerførste gang du prøver metoden. Start-stop-teknikken gør, at du bliver mere opmærksom på din egen krop, og de signaler den sender, når du er lige ved at komme. Det kan være en god idé at lære signalerne godt at kende, så du også kan identificere og mærke dem, når du har sex med din(e) partner(e). Metoden fungerer bedst, hvis du anvender den ofte – gerne flere gange ugentligt. 

 

3. Teknikker med pres

Der findes flere såkaldte 'squeeze-tenikker'. Metoden fungerer ved at lægge pres på et særligt område, for fysisk at blokere for udløsningen. Det kan være en ret effektiv metode, men kræver både god timing og selvkontrol, hvis den skal mestres.

Som med start-stop-metoden giver det med disse teknikker også mening, at du afprøver den på egen hånd først. Lige når du er ved at komme kan du lægge et forholdsvist hårdt pres på penis, ved at klemme med tommel- og pegefinger lige under penishovedet - Men selvfølgelig ikke så hårdt, at det gør ondt. Du kan også presse to eller tre fingre hårdt op på mellemkødet – eller kombinere de to metoder.

 

4. Bækkenbundsøvelser

Når man som person med penis får udløsning, sker det ved at musklerne i bækkenbunden trækker sig sammen, og på den måde "presser" sæden ud. Med en utrænet bækkenbund har du mindre kontrol, og kan opleve, at ufrivillig spænding i kroppen (eksempelvis grundet nervøsitet) kan være med til at spænde i bækkenbunden, hvilket så skaber en udløsning.

Ved at træne bækkenbunden kan man derfor få bedre kontrol over hvornår man kommer. Samtidig kan det også give bedre kontrol over erektionen, da muskulaturen i bækkenbunden også er med til at pumpe blod og anden væske rundt i underlivet og ud i penis. 

 

Se her vores udvalg af bækkenbundstrænere

 

Når du har god kontakt til din bækkenbund og har trænet musklerne deri, kan du også bruge knibeøvelser som et redskab til nydelse under onani eller sex. Netop fordi sammentrækningerne i bækkenbundsmuskulaturen er dét, der kan give udløsning og orgasme. Så der er altså mange gode grunde til at træne bækkenbunden!

Du kan læse mere i vores guide om bækkenbundstræning for personer med penis.

5. Prøv med en penisring

En penisring fungerer ved at hæmme blodcirkulationen, så blodet bliver holdt ude i penis. Det kan både øge følsomheden og give mere intense orgasmer – og for nogle kan det også gøre, at du holder længere. Det er ikke sikkert, at det vil have den effekt for dig – men måske det er forsøget værd.

I vores sortiment har vi denne justérbare penisring, som er særligt smart, da den passer alle størrelser penis. Du kan også læse mere om, hvordan man anvender en penisring her.

Gå på opdagelse i vores fulde sortiment af sexlegetøj til penis, som findes i mange forskellige varianter.

 

6. Distraktion

Når du er tæt på at komme, kan du prøve at distrahere dig selv. Kig rundt i rummet, træk vejret dybt, husk tilbage på, hvad du spiste til morgenmad, tæl til tyve på et andet sprog. Mulighederne er mange. Distraktion vil ikke virke for alle – nogle vil opleve, at det simpelthen ingen virkning har, hvor andre vil opleve, at det kan være ødelæggende for den seksuelle stemning, hvis man kommer for meget op i hovedet.

For nogle personer med penis, vil distraktion dog være en meget nem og lettilgængelig måde at skabe kontrol over sin udløsning på. Hvis du har lyst, kan du eventuelt prøve distraktion af, når du har sex med dig selv, før du afprøver det med din(e) partner(e).

7. Prøv med et kondom

Foruden at beskytte mod sexsygdomme og eventuelt uønsket graviditet, kan kondomer også anvendes, hvis du du oplever at få udløsning før du ønsker. Kondomer, særligt de tykkere af slagsen, kan være med til at nedsætte følsomheden i penis en smule, og derved øge sandsynligheden for, at holde lidt længere tid.

Du kan tage et kig i vores fulde sortiment indenfor prævention

8. Hav sex med dig selv først

Hvis du skal være sammen med nogen, hvor I på forhånd har snakket om, at I har lyst til at have sex med hinanden, kan det være en god idé at onanere i forvejen. På den måde kan du gøre et stykke forarbejde, der øger sandsynligheden for at holde længere. Vær dog opmærksom på, at din prædate-onani ikke skal være noget, der blot skal overstås – det kan resultere i, at du øver din krop i at komme hurtigt. 

 

9. Husk at sex ikke er overstået efter orgasmen

Vi er vant til at blive præsenteret for den seksuelle akt som havende en start, en midte og en slutning, som ofte indebærer udløsning eller orgasme. Men det kan være en fordel at gentænke, hvad sex er for dig.

En seksuel seance behøves ikke nødvendigvis at slutte ved en orgasme. Vær kreative, og se, om ikke I i fællesskab kan se en orgasme som endnu en naturlig del af akten, hvorfra I kan fortsætte med at have sex på måder, der i en tid ikke centrerer sig om penis. 

 

Læs også: Hvordan kan man have sex uden penetration?

Læs også: Hvordan tager man hotte maskuline nøgenbilleder?

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.