Den store guide til wands

Den store guide til wands

Har du tænkt over om en wand er det rigtige for dig, eller er du lidt overvældet og har en anelse svært ved at finde rundt i det store udvalg der efterhånden findes? Så læs med i denne begynderguide, og lad dig blive inspireret af mulighederne.   

Hvad er en wand?

Wands blev oprindeligt introduceret som et massageapparat, men som med så mange andre produkter blev dens brug innoveret at netop brugerne, der hurtigt opdagede at wanden kunne meget mere end bare at løsne skuldrene. 

Fælles for nutidige magic wand er at de stadig har mere end bare én brug; det kan være som massageapparat og til vibrerende stimulering.

Hvordan skal jeg rengøre min wand?

Som med alt andet sexlegetøj skal du huske at rengøre din wand efter brug. På denne måde bliver alt holdt hygiejnisk og du kan forlænge levetiden af dit produkt, fordi bakterierne ikke for lov til at opbygge sig.   

Rengøring vil afhænge af materiale og om din wand har motor. Med en wand i et materiale som krystal, metal eller silikone (uden motor) behøver du ikke at være så forsigtig, og du kan nemt bare bruge vand og lidt mild sæbe. Krystal må ikke koges, men både metal og silikone kan både koges eller komme i opvaskemaskinen uden sæbe og på et kort program.  

Wands med motor må til gengæld ikke koges eller komme i opvaskeren. De fleste er dog vandtætte og kan derfor nemt skylles. Wands der ikke er vandtætte kan også skylles, men der skal du være lidt mere forsigtig. Den bedste fremgangsmåde er at rense med vand og mild sæbe, eksempelvis en god toycleaner.

Men hvilken skal jeg så vælge?

Wands kan både fås med eller uden vibrationsfunktionen. Eksempelvis denne smukke wand i krystal er gode til både massage eller indvendig stimulering. Hvis du er mere til udvendig stimulering kan det anbefales at bruge en vibrerende wand. Der findes virkelig mange vibrerende wands med lige så mange forskellige funktioner, men lad os prøve at overskueliggøre det:

Størrelsen

Wands kommer i flere forskellige størrelser, alt fra mini til mega. Det vigtigste er faktisk bare størrelsen på hovedet, da det er den del du bruger til at massere eller stimulere med. Med et større hoved kan du ramme et større overfladeareal, hvilket kan være smart hvis du er nybegynder og lige skal have erfaring med at ramme de rigtige steder. Med et mindre hoved rammer du mere præcist og du kan derfor fokusere vibrationerne på et mindre areal, eksempelvis klitoris. Cheeky wand er et godt eksempel på en lidt mindre wand, mens Ollie fra Unbound Babes er en del større.   

Intensitet

Vibrerende wands kan både komme i mere rolige eller kraftige udgaver. Ikke kraftige wands har en højere intensitet og frekvens, hvilket kan føles fantastisk men også være lidt for stimulerende for nogen. Le Wand er et eksempel på en mere kraftfuld wand med hele 10 forskellige hastigheder og 20 vibrationsmønstre, mens Emma Mini Wand er en støjsvag, men stadig tilfredsstillende kraftig wand. 

Wands der udsender vibrationer har ofte en kraftig motor, som gør at det også er de indre nerver som bliver stimuleret og det derfor er en meget mere intens stimulation. Selvom motoren er kraftig, er wanden udstyret med et stort håndtag, så du ikke får vibrationerne direkte i hånden.

Design

Hvordan bruges en wand så? Nogen wands kan bruges til både udvendig eller indvendig brug, og som vibrerende eller ikke-vibrerende. Men visse wands kombinerer både det vibrerende element med et design der tillader både indvendig og udvendig brug. Her er Base Wand en fan-favorit, da dens vibrerende hoved med 11 forskellige vibrationsindstillinger kan bruges lige hvor du har lyst.

Nogle af de vibrerende wands har en bevægeligt hoved, mens andre er faste. Fordelen ved et bevægeligt hoved er at du har bedre mulighed for at bevæge wanden rundt og tilpasse den din eller din(e) partner(e)s krop, mens et ikke-bevægeligt hoved giver dig mere kontrol, og derfor er mere oplagt til nybegyndere. 

Hvem kan bruge en wand?

Mange tror fejlagtigt at wands kun er til personer med en vulva, eller kun kan bruges til at stimulere klitoris. En wand er dog et vidunderligt, alsidigt stykke legetøj, og det kan klart anbefales at prøve at rykke den rundt på kroppen for at finde ud af hvor det føles godt, eksempelvis på mellemkødet.

Læs også gerne vores guide til klitorisstimulatorer hvis du er interesseret i klitorisstimulering, men vil have en anden følelse end vibrationer. 

Derudover findes der faktisk flere wands der henvender sig direkte til personer med penis, som denne fra Satisfyer, der er god til at stimulere spidsen, skaftet eller pungen. Den kan også bruges under oralsex for lige den ekstra ekstase.

 

Læs også: Den komplette guide til vibratorer

Læs også: Alt der er godt at vide om klitorisstimulatorer

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.