Sådan vælger du en dildo

Guide: Sådan bruger du en dildo

Der er virkelig mange dildoer at vælge i mellem, men hvordan vælger du den rette til dig og dine behov? Og hvordan bruger man en dildo? I denne artikel kan du læse mere om dildoen og dens mange udformninger

Hvad er en dildo? 

En dildo er et sexlegetøj udformet som en fallos, altså en stiv penis. Nogle dildoer er udformet til at ligne en penis, mens andre har former og kurver, anatomien aldrig ville kunne efterligne - se bare denne vilde glasdildo. Der er intet rigtigt eller forkert, når det kommer til at vælge udseendet på dildoen. Det er i stedet faktorer som materiale og størrelse, der er vigtige. 

Selvom en dildo virker ret ligetil, adskiller den sig meget fra vibrerende sexlegetøj i forhold til onani (det lyder åbenlyst, men hear me out). For hvis du bruger dildoen som det eneste til at onanere med, er du nødt til at lave hele arbejdet selv, mens du med fx. en klitorisstimulator eller andet vibrerende sexlegetøj for det meste bare kan hvile armene og lade vibrationerne stimulere.

 

Se vores fulde udvalg af dildoer 

 

Hvordan vælger man en dildo?

Er du en person med vulva og ikke helt erfaren eller vant til onani, er dildoen for sig selv derfor muligvis ikke det mest oplagte valg. Det kan nemlig kræve lidt mere øvelse, end med en klitorisstimulator, før stimuleringen føles dejlig.

Mange kan derfor have en tilbøjelighed til at give op på dildoen, før de virkelig kommer i gang, i følelsen af at man gør noget forkert. Det betyder ikke, at du skal afholde dig fra at prøve en dildo som dit første sexlegetøj - det kan netop være en god måde at udforske sig selv på, idet man kan være i fuld kontrol over berøringen, penetrationen, tempoet, osv, og med lidt øvelse finde frem til, hvor stimuleringen er helt rigtig.

Det vigtige er bare at huske på, at penetration ikke behøver at være udgangspunktet for onani eller sex, og din nydelse og den måde du opnår den på, kommer før andres opfattelse af, hvordan du skal nyde din krop. Med det sagt kan penetration være dejligt, så lad os gennemgå, hvad du burde overveje, før du vælger en dildo.


Fokuser på opvarmning

Uanset størrelsen på dildoen, er det altid bedre og mere behageligt at varme op til penetration. Når du er ophidset, sættes der gang i blodgennemstrømningen, hvilket får musklerne til at slappe af og gør penetrering både dejligere og nemmere.

Samtidig gør den øgede blodgennemstrømning områderne omkring vulva og anus mere sensitive overfor berøring, så penetrering føles endnu bedre. Denne opvarmende glidecreme fra Satisfyer efterligner den naturlige ophidselse ved at stimulere blodgennemstrømningen, og kan på den måde sætte gang i kroppen.

Er du ikke vild med den opvarmende effekt, kan det også bare anbefales at bruge en almindelig vandbaseret glidecreme, så du er klar til penetration.

 

Se også vores fulde udvalg af glidecreme 

 

Hvordan vælger jeg bredde på dildoen?

En god måde at finde ud af, hvilken tykkelse din dildo skal have, er ved at indføre så mange fingre, du synes er behagelig der, hvor du vil bruge dildoen. Herefter kan du bruge fingrene til at bestemme bredden på din dildo.

Er du lidt i tvivl, er det altid bedre at vælge en lidt slankere model, hvor denne farverige dildo fra Avant eller Amber glasdildoen er to gode bud. Du skal hellere vælge en dildo, hvor der er mulighed for at gå op i størrelse og bredde senere, end en stor dildo med det samme. Du risikerer bare at den er for stor til at bruge, og så stopper sjoven, før den overhovedet kommer i gang. 
avant heart of gold dildo med sugekop
amber glas dildo peech

Hvordan vælger jeg form på dildoen?

Du skal også overveje formen på dildoen. Nogle er helt lige, mens andre er mere kurvede. En kurvet dildo kan være smart, hvis du har problemer med håndleddene eller foretrækker intens, dyb penetrering, som kan være ret krævende for armene. Her er Ella fra Lelo er godt bud på en mere ergonomisk dildo, der nemmere kan manøvres rundt.
Lelo ella dildo

Du kan selvfølgelig også prøve en dildo med en sugekop i bunden, såsom denne farverige dildo, som du bare kan sætte fast et sted og undgå at udfordre armene.   

 

Vil du udforske dildoen og øvrigt sexlegetøj mere? Se vores Peech dildoparty

Hvordan vælger jeg materiale til dildoen?

Hvilket materiale dildoen er lavet af, kan virkelig afgøre meget. Silikone er det mest udbredte materiale til sexlegetøj, og det gælder også til dildoer. Silikone kan være mere eller mindre fast i overfladen, men giver som udgangspunkt en blødere fornemmelse og stimulering end glas, metal eller sten. En blød silikonedildo som disse fra Addiction eller en lidt mere fast slags som denne fra Laid giver altså en mere naturtro følelse end andre materialer.     

addiction dildo med sugekop konfettiLaid d.1 dildo

Glas kan være let i vægten som silikone, men giver en mere intens stimulering på grund af den hårde overflade. For nogle er den hårde overflade for intens og endda smertefuld, mens andre slet ikke kan få nok - det er helt individuelt, hvad man foretrækker, og man må prøve sig lidt frem.

Sexlegetøj af glas er typisk lavet af borosilikat glas, hvilket er mere hårdført end almindeligt glas, og samtidig kan tåle høje temperaturforskelle. Det betyder at du kan nedkøle eller opvarme din glasdildo med vand. Det kan være en stor fordel, hvis du vil bruge dildoen til anus, idet den varme temperatur kan være med til at afslappe ringmusklen. En helt glat glasdildo som denne G-punkts dildo giver en hård, men ensformig stimulering, hvorimod en rillet glasdildo som denne fra Gläs giver en ekstra pirrende fornemmelse.  
        g-punkt glas dildo fra gläsglas dildo klar glas fra gläs
Metal og sten giver, ligesom glas, en hård stimulering. Samtidig er metal og sten langt tungere end de andre materialer, hvilket intensiverer stimuleringen. Det gør metal- og stendildoer særligt gode til G-punkts massage, der typisk kræver længevarende stimulering for at få en G-punkts orgasme. Her er ståldildoen Arch fra Le Wand perfekt, da den er let kurvet og kan ramme G-punktet med begge ender.

Mens de hårde overflade bare er for intenst for nogle, bør du altid huske glidecremen, før du dømmer dem for strengt. Det gode ved glas- og metaldildoer er også, at du kan bruge alle slags glidecremer med dem. Du kan bruge denne silikonebaserede glidecreme fra Überlube, der tørrer langsommere ud en vandbaseret glidecreme.
Arch stål dildo Le Wand

Solo eller med partner(e)?

En sidste ting du kan overveje er, hvad formålet med dildoen er. Skal den kun bruges på dig, eller måske med partner(e)? Mens en almindelig dildo sagtens kan bruges med andre, kan du få dildoer specifikt til partnerbrug, eksempelvis denne dobbeltsidet dildo i glas. Det kan være en virkelig intim oplevelse af dele og bruge et sexlegetøj sammen, og det kan være en god måde at eksperimentere sammen. 
dobbeltsidet glas dildo fra gläs

Det betyder dog ikke, at du ikke kan eksperimentere, hvis du bruger den alene - der er mange forskellige stødeteknikker, dybder, hastigheder eller vinkler du kan udforske.

Er du en person med vulva, kan du for eksempel prøve at bevæge dildoen i retningen ned mod ryggen, så dens overflade rammer klitoris. Vender du den derimod op mod maven, kan den ramme området kendt som G-punktet. Vidste du også, at der faktisk sidder langt flere nerveender lige ved skedeåbningen end inde i selve skeden? Prøv gerne at køre dildoen rundt udenpå, for eksempel henover kønslæberne eller lige omkring åbningen.     

Dildoer til harness

Når dildoen har en bred bund, fx når den har en sugekop, kan den bruges i de fleste harness. Du kan eksempelvis bruge Pointy, der er kompatibel med alle vores harness. Pointy kan med sine 17,5 cm give en punktlig og dyb stimulation.

Leder du efter et større alternativ, er G- og P-punkts dildoen fra Strap-On-Me helt perfekt. Dildoen kommer i tre forskellige størrelser, hvor den største måler 19,8 cm i længden. Dildoen er samtidig kurvet, så den nemmere kan ramme og stimulere G-punktet eller prostata, P-punktet. Dildoen er også kompatibel med alle vores harness, men prøv den gerne med Strap-On-Mes eget fine harness

Strap-on-me g- og p-punkt dildo

Dildoer til analsex

Det er ikke alt sexlegetøj, der kan bruges analt, da der kan skabes et vakuum, som suger genstanden op. Hvis du vil bruge en dildo analt, så sørg for at den har en stopper i bunden, eksempelvis en sugekop eller et håndtag

 

Læs også: Stillinger til at stimulere prostata her

Læs også: Guide til penetrerende analsex

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.