Temperaturleg

Temperaturleg

Har du eksperimenteret med forskellige temperaturer, når du bruger dit sexlegetøj? Der kan være mange fordele ved forskellige temperaturer, og i denne guide kan du få råd til at komme i gang 

Kink og temperaturleg

En kink kan beskrives som en ukonventionel dynamik eller aktivitet, der øger din seksuelle nydelse, men hvor nydelsen ikke afhænger af det. På denne måde adskiller kinks sig fra fetishes, som er en livslang, integral del af en persons seksualitet, og som skal være til stede før personen kan få seksuel nydelse. 

Kinks kan være noget man er klar over eksisterer i forvejen, eller det kan opstå ved at udforske nye ting. Så hvorfor ikke forsøge sig med mere ukonventionelle måder at opnå nydelse på? - det kunne jo være du fandt din nye yndlingsleg.

Hvordan kan jeg prøve temperaturleg?

Alle kroppe er unikke, og reagerer unikt på forskellige slags stimuli. Tryk, materiale, vibrering og temperatur er bare nogle af de elementer du kan eksperimentere med, for at finde ud af hvad der føles godt.
Temperaturlege er en del af de sanselege, vi også beskriver i vores guide til det sanselige, og involverer, som navnet afslører, brugen af forskellige temperaturer. Sexlegetøj kan nemt bruges til temperaturleg, alt efter hvilket materiale det er lavet af. Glas, stål, sten og krystal er alle gode eksempler på materialer, der med fordel kan indgå i temperaturleg.

Hvis du vil prøve at nedkøle dit sexlegetøj, kan du lægge det i køleskabet i nogle minutter, eller stikke det under den kolde hane. Hvis det derimod skal være varmt, kan du lægge det i et varmt vandbad eller på radiatoren. Fordelen ved at opvarme sexlegetøj er, at hvis det bruges til penetration, vil musklerne naturligt slappe mere af end ved normal eller kolde temperaturer. Opvarmet sexlegetøj er derfor perfekt til anal leg, da det kan få ringmusklen, der kontrollerer anus, til at løsne mere op.     

Når du eksperimenterer med temperaturleg, skal du dog lige huske at teste sexlegetøjet på underarmen, så du ved om det er for koldt eller varmt. Det er ikke sjovt at blive brændt, netop som det skal til at blive hedt.

Derudover er det også vigtigt lige at aftale rammerne for legen før start, hvis du vil prøve temperaturleg med andre. Mens varme er behageligt for de fleste, kan kulde være lidt for intenst for mange, og det er derfor en god ide lige at holde dette in mente eller aftale et safe-word før i giver jer i kast med det. 

Skal jeg have et sexlegetøj for at være med?

Det gode ved temperaturleg er, at det kan udøves både alene eller med partner(e), samt med eller uden et sexlegetøj. Isterninger er en nem måde at få aktiveret sanserne på, og du kan bruge dem både alene, eller med partner(e), fx ved oralsex. En god, vandbaseret glidecreme er altid godt at bruge, men du kan også prøve en mild glidecreme med varme som gør kroppen mere afslappet, eller en klitoris balsam som gør de områder du smører den på, mere sensitive. Du kan også forsøge dig med en glidecreme med kølende effekt, som kan gøre områderne du smører sensitive. 

Hvis du alligevel er nysgerrig efter følelsen af et opvarmet eller nedkølet sexlegetøj, får du her et par eksempler på sexlegetøj af to klassiske materialer til temperaturleg; glas og stål.

Glas

Sexlegetøj af glas er ikke lavet af det samme slags glas, du normalt er vant til. Det er derimod typisk lavet af borosilikatglas, som er mere holdbart overfor både temperatur og stød. Det vil altså sige at du kan opvarme eller nedkøle glaslegetøjet med ovennævnte metoder, uden at frygte at din glasdildo pludselig eksploderer af temperaturchokket. Amber dildoen er lavet af borosilikat, og selvom den føles delikat i hånden, er den enormt hårdfør. Den kurvede form gør den desuden oplagt til G-punktsstimulering, som du også kan læse mere om i vores guide her. 

En dildo eller en buttplug er en god måde at få den glidende fornemmelse man ikke på samme måde oplever med selv den blødeste silikone, uden for meget tyngde. Prøv fx en nubret glasdildo eller en håndlavet buttplug, begge fra Gläs

Stål

Sexlegetøj af stål er oplagt til dig, der elsker den glidende fornemmelse du også kan opleve ved glas, men vil have lidt mere vægt og tyngde. Her kunne denne stål wand være et godt bud. Endnu et positivt aspekt ved både glas og stål er desuden, at det kan tåle alt slags glidecreme.   

Du kan også læse vores guide til langsom sex eller til en hurtig quickie her.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.