solnedgang over vand

5 ideer til solodates

I en travl hverdag kan det være givende at sætte tid af til selvomsorg og pleje. Selvomsorg kan se ud på mange forskellige måder, og hvis du leder efter ideer til aktiviteter du kan lave alene, kan du læse med i vores guide her

En tur i biografen

En biograftur er et klassisk date-valg, men kan også være en god måde at dyrke sit eget selvskab på.  Vælg en film, du længe har ønsket at se, eller vær åben over for at finde nye favoritter - du bestemmer. Du kan gøre oplevelsen lidt ekstra special med popcorn eller dine egne medbragte snacks. 

Gå i sauna

En tur i saunaen er en fantastisk måde at slappe af og genoplade kroppen på. Uanset om du gør det efter en træning, en tur i havet eller bare som en oplevelse i sig selv, er det en god måde at dyrke velvære.  

Middag for en

Uanset om du laver mad hjemme eller tager ud, kan en god middag være en fantastisk forkælelse. At spise ude alene kan for mange være en lidt grænseoverskridende oplevelse, men det kan være en hyggelig form for selvforkælelse og kan også være et godt tidspunkt til selvrefleksion. Tag dig tid til at tænke over din dag, ugen der gik, eller bare livet generelt. Lyt til dine egne tanker, følelser og skriv det måske ned. Du kan altid tage en bog med eller bruge din telefon, hvis det bliver for meget.  

Find en ny hobby

Måske har du overvejet at lære at strikke, male, sy eller noget helt andet? At dykke ned i en ny hobby kan ikke bare være en sjov udfordring, men også en god måde at bruge tid med sig selv. 

En vandretur

Uanset om du bor i byen eller i nærheden af flot natur, kan en lille vandretur være en hyggelig aktivitet alene. Tag behagelige sko og tøj på, og fyld måske en taske med vand og snacks. Hvis du bor i byen, kan du også stoppe på en cafe og nyde noget der. Har du adgang til en skov eller lignende, kan det være hyggeligt at tage mad med til en picnic. 

 

Solo-dates handler ikke bare om at gøre ting alene: det handler også om at nyde sit eget selvskab. Du behøver ikke at foretrække dit eget selvskab, og det er helt i orden, hvis du bedst kan lide at lave ting sammen med andre. Men det er vigtigt og sundt at kunne lave ting kun for ens egen skyld: om du tager i biografen, spiser ude eller noget helt tredje er mindre vigtigt. Det vigtige er bare at du tager tid til at pleje din relation til dig selv. 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.