Bækkenbundstræning for personer med en penis

Bækkenbundstræning for personer med en penis

En stærk bækkenbund har mange fordele for alle kroppe, men alligevel forbinder de færreste bækkenbundstræning med personer med penis. Men en stærk bækkenbund kan blandt andet give stærkere orgasmer og bedre erektioner, så der er gode grunde til at træne. Du kan læse mere om hvordan du kommer i gang i vores guide her.

Hvorfor skal man træne bækkenbunden?

Vidste du, at musklerne i bunden af bækkenet kaldes bækkenbunden, og at den er en spændende samling af muskler, som opfører sig lidt ligesom musklerne i ansigtet?
Det kunne være den mest kærligt behandlede muskelgruppe i vores krop, men den er mest behæftet med skyld og skam, og desuden knapt talt om i forbindelse med personer med penis.

Bækkenbunden er med til at pumpe væsker rundt i underlivet og ud i svulmelegemerne ved rejsning. Den skal holde blodet i penis for at rejsningen vedbliver, og så er udløsning og orgasme faktisk frisættende sammentrækninger i netop bækkenbunden. Bækkenbundskendskab har for de fleste mest handlet om at træne bunden ved at spænde den hårdest muligt, men det er slet ikke sådan du bedst samarbejder med din bækkenbund. Idéen er baseret på hvordan man forstod, eller rettere misforstod, den del af underlivet i 1940erne.

Bækkenbunden er indlejret i bindevæv, nerver og blodårer. Derfor er dens frie bevægelighed essentiel for at vi kan mærke lyst og opnå nysgerrig og nuanceret, seksuel nydelse. For at hjælpe til rejsning, skal den være fleksibel. For at kunne undgå, at udløsningen sker over hals og hoved ved første stimulation, skal den være tryg ved både at spændes og afspændes.


Du kan starte træningen ved bare at mærke din bækkenbund. Undersøg hvordan den bevæger sig i takt med din vejrtrækning og dine følelser. Med træning kan du lære at lade den spænde sig blidt op, mens du puster, og hvordan den kan afslappes ved at sukke.

Efterhånden som du åbner op for de nervesignaler, der kommer fra den, vil bækkenbunden blive din bedste ven. Den kan fortælle dig, når du er stresset, og kan indgå nuanceret i din nydelse. Du kan lege med den, når du onanerer og bruge samspillet til at undgå at blive overrumplet af udløsning eller frygt for om rejsningen overhovedet vil ske.

Se vores fulde udvalg af bækkenbundstrænere

Sådan finder du din bækkenbund

Bækkenbunden sidder indvendigt, men når du spænder korrekt op i musklerne, kan du også mærke det med fingrene udenpå. Hvis du lægger to fingre mellem anus og dit køn, altså på mellemkødet, skal området føles spændt, når du trækker musklerne sammen. Samtidig skal du også kunne trække vejret normalt, mens du spænder eller kniber - sådan kan du være sikker på at kunne holde et knib i flere sekunder. 

Når du bruger en bækkenbundstræner som Empelvic, kan du nemmere mærke når du spænder rigtigt op. Puden har små knopper, som blidt trykker på mellemkødet når du sætter dig. Når du arbejder med din vejrtrækning, vil du kunne mærke knopperne trykke når du spænder op og slapper af, og på den måde bliver bækkenbundstræning ekstremt nemt.

Puden kommer endda i specifikke versioner til personer med vulva eller personer med penis, så alle kan være sikre på at de træner bedst muligt. Du kan lære meget mere om Empelvic og Empelvic-metoden på deres YouTube-side her.

Hurtig guide til at træne bækkenbunden

Start med at sikre, at du spænder korrekt. Så kan et godt udgangspunkt for bækkenbundstræning lyde på 10 "knib" af 5 sekunders varighed fordelt på 3 sæt. Hold ikke mere end 1 minuts pause mellem sættene, så du er sikker på at få mest ud af din træning.  

I starten kan det være gavnligt at træne hver dag, indtil du mærker forskel. Derefter er 3-5 gange om ugen helt fint. Som med andre muskelgrupper forsvinder effekten af træningen, hvis du stopper med at lave øvelserne. Du kan både ligge eller stå, når du træner bækkebunden (så længe du kan mærke hvornår du spænder og slapper af igen), så det kan være nemt at få lidt træning ind hver dag. 

Du kan læse mere om hvordan du træner din bækkenbund i vores guide her.

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.