Sådan bliver du bedre til at sige, hvad du gerne vil have under sex

Sådan bliver du bedre til at sige, hvad du gerne vil have under sex

Skrevet af somatisk terapeut Molly Mørch

Har du prøvet det der med at have haft lyst til noget, men ikke rigtigt har kunnet få det sagt? Eller oplever du nogle gange at det sex du dyrker med din partner, måske ikke helt er det du allerhelst ville have haft? Læs med her og lær et par trick til, hvordan du bedre kan få sagt hvad du gerne vil have.

Man er lidt ”dummere” under sex…

Jeg hørte engang en læge forklare, hvorfor det er svært at sige noget under sex, eller når man er ophidset. De centre i hjernen der er gang i når man er ophidset og under sex, ligger meget langt fra de centre hvor vi danner sprog. Man er med andre ord, lidt dummere under sex. Det kan alle der fx har glemt kondomet i kampens hede skrive under på. Hvordan det rent faktuelt hænger sammen i hjernen, skal jeg ikke gøre mig klog på, men forklaringen gav så meget mening for mig. Især ifbm. hvorfor så mange har så svært med fx at bede om ting under sex.

Sådan kommer du i gang

Det er derfor vigtigt at forberede sig lidt. Bestem dig for, hvad det er du gerne vil have sagt, på et tidspunkt hvor hjernens sprogcenter er lidt mere til tilgængeligt. Tænk tilbage til sidste gang du dyrkede sex. Lav disse overskrifter og beskriv under hvert punkt. Skriv gerne listen i hånden, så husker du den bedre.

Hvad var det du manglede?
Hvad ville du gerne have haft mere af?
Var der noget der ikke skulle have været der?
Noget der skulle have været anderledes?

Hvad ville du gerne have haft mindre af?
Eventuelt et eller to punkter mere der giver mening for dig.

Find et fokus

Når du kigger på din liste, find så en enkelt ting du gerne vil fokusere på. Hvordan kunne du udtrykke det, med så kort en sætning som muligt? Er der et enkelt ord bare der kunne gøre det? “Blidere”, “hårdere”, “slik mig langsomt”, “stop”, “lidt tilbage”, “kys mig mere”.
Find ud af hvad dit ord eller korte sætning skal være.

Øvelse gør mester

Øv dig nu i dit ord eller sætning. Skriv den ned, gerne i hånden. Skriv den ned på din telefon. Sig den højt til dig selv eller sammen med en ven. Send den evt som en del af en sms til den person du dyrker sex med. Du kan eventuelt sige til din sexpartner at du gerne vil sige noget til dem, næste gang i dyrker sex. Og når du så er klar, så prøv det af under sex. Øv dig gerne i at sige det mange gange. Også selvom du allerede får dit ønske opfyldt, så kan det godt være frækt at sige det mens det sker.

Når du er klar til at udvide repertoiret lidt, så gå til den næste ting på din liste. Og husk, at øvelse gør mester, og al den øvelse kan godt være skøn i sig selv.

 

Læs også: Ti falske myter om sex

Læs også: Kan man miste følsomheden af sexlegetøj? Spørgsmål og svar om vibratorer

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.