Hvad er impact play?

Hvad er impact play?

Impact play er en del af BDSM, og involverer at slå/spanke sin(e) partner(e) med en bestemt genstand for seksuel nydelse. I denne artikel guider vi til hvordan du kan blive bedre til impact play, samt fordele og ulemper ved de forskellige genstande du kan bruge. 

Guiden er skrevet i samarbejde med @tiedupandpersonal

Hvordan kan jeg blive bedre til impact play?

Det første du kan gøre for at blive bedre til impact play, er at forstå hvorfor du vil inddrage det i sex. Får du nydelse af magtspillet som giver eller modtager, er du glad for smerte, kan du bare lide følelsen af at blive spanket eller noget tredje? Når du kan identificere de elementer, der tænder dig, kan det nemlig være nemmere at øve samt inddrage flere af samme slags elementer.

Hvis du er glad for at lege med magt og overgivelse, er det oplagt at inddrage bondage elementer. Her kan manchetter, reb eller bondage tape være gode bud. Når du er fikseret, har din(e) partner(e) den fulde kontrol over dig, og så er det ekstra ophidsende at blive spanket. 

Udforsk vores fulde sortiment indenfor kink og BDSM universet. 

Hvis du er glad for følelsen af smerte ved spanking, kan det være oplagt at bringe andre sanselige elementer ind. Vokslys specielt til kink og klemmer til brystvorterne kan være gode måder at få lidt smerte ind. Selvom smerte kan virke som modsætningen til nydelse, kan det være en måde at hæve sanseligheden og gøre al berøring endnu dejligere. 

For at blive bedre til selve spanking delen, er det smart at øve med dit slagredskab, før du faktisk bruger det på andre. Bare at holde det i hånden og få selvsikkerhed ved det og dine slag er altid en god ide. Du kan også øve at ramme rigtigt ved at øve på en genstand først.

Når du spanker, er det vigtigt at varme huden op først, og ikke bare give den fuld kraft med det samme. Det kan du eksempelvis gøre med hånden eller et bredt redskab som en paddle, som fordeler slagene lidt mere ud. Du skal også huske ikke kun at slå på det samme sted, men fordele slagene lidt rundt.

Fordi jo mere du slår, des mere sensitiv bliver huden. Så hvis du kun slår 1 sted, bliver det hurtigt for sensitivt til mere. Når huden begynder at blive varm og rød, kan du med fordel finde et nyt mål, eller bare skifte mål hele vejen igennem. Du kan også læse mere om spanking teknikker og sikkerhed i vores guide her. 

 

Hvordan kan jeg snakke om impact play med min(e) partner(e)?

Når du bedre forstår din egen lyst, kan det være nemmere at kommunikere det til din(e) partner(e). Hvis du er den dominante og vil prøve impact play på din(e) partner(e), er det vigtigt at forklare din lyst først og give dem valget, om de vil være med. Er din(e) partner(e) ikke submissive, hverken kan eller skal de tvinges til at være en del af impact play. For mens smerte kan hæve sanselighed og føle fantastisk hvis spanking tænder en, kan smerte også bare være smerte, hvis man absolut ikke tænder på det. Så det er vigtigt ikke at tvinge din(e) partner(e) til at deltage i impact play, hvis de ikke tænder på det. Hvis de vil være med, skal du samtidig slå fast, at de altid må ændre mening under legen.  

Er du den submissive og vil have din(e) partner(e) til at spanke dig, er det vigtigt først at kende dine grænser. Din(e) partner(e) har ikke nødvendigvis erfaring med impact play, og det kan blive nemmere for alle, hvis du kan instruere i hvilke fornemmelser du kan lide, og smertegrænser du har. Du kender heller ikke nødvendigvis dine grænser, og derfor er det også vigtigt at kunne sige stop under legen, hvis det bliver for meget.      

Det kan være grænseoverskridende at skulle snakke om fantasier med sin(e) partner(e), og det er vigtigt at gøre det i et trygt rum. Du kan også læse vores guide til hvordan man taler om seksuelle fantasier her, og få mere inspiration. 

 

Hvilke redskaber kan jeg bruge?

Der er mange forskellige redskaber du kan bruge til impact play. Hvis man spontant får lyst til lidt impact play og ikke har de typiske redskaber ved hånden, er man måske klar til at bruge hvad som helst. 

Men det giver faktisk god mening at bruge enten bare hånden, eller de mere typiske redskaber: pisk og flogger. Når du bruger andre redskaber, der ikke er specifikt tiltænkt impact play, risikerer du at der er et anderledes tyngepunkt end du havde forventet, og at du slår for hårdt eller forkert. Du kan selvfølgelig altid bruge redskaber som et bælte eller en snor, men vær opmærksom på hvis det har metal spænder eller lignende. 

At bruge hånden til impact play

Fordelen ved at bruge hånden til impact play er, at det er meget intimt og kræver ikke, at du først ejer redskaberne for at komme i gang. 

Ulempen kan dog være, at din hånd hurtigt bliver øm eller irriteret. Alt efter hvor hårdt du slår eller hvor længe, kan du godt få lidt ondt i hånden. Så hånden kan være en god opvarmer, eller til de kortere omgange.   

At bruge redskaber til impact play

Modsat kan piske, floggers eller paddles være mere skånsomme for hænderne, så i kan nyde legen i længere tid. Når du har styr på redskaberne, er det heller ikke svært at styre, hvor hårdt du slår. 

Piske giver en mere skarp smerte, og er måske ikke det bedste redskab at vælge, hvis du er nybegynder og lige skal stifte bekendtskab med impact play. Her kan en paddle være bedre, da den fordeler slaget mere ud, og føles mindre intens.

Floggers, som er en slags pisk med mange haler, fordeler også slagene godt ud, og kan føles mere eller mindre intens alt efter hvor hårdt du slår. Ulempen kan være, at halerne kan være svære at styre og du måske ikke rammer efter intention. Men med lidt øvelse før, kan det dog sagtens læres.      

 

Læs også: Hvad er seksuel aftercare?

Læs også: Vores guide til kink og mild BDSM 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.