Hvordan bruger man slikkelapper?

Hvordan bruger man slikkelapper?

Det er en udbredt tro, at sexsygdomme kun kan overføres ved penetrerende sex. Men det er faktisk også muligt at få en sexsygdom i svælget, når man fx har oralsex. Læs hvordan du kan nyde sikker oralsex med slikkelapper i vores guide her.

Hvad er slikkelapper?

Slikkelapper er en barriere, der kan beskytte mod overførslen af sexsygdomme. Det er en udbredt misforståelse, at sexsygdomme kun kan overføres mellem kønsdele. Men det er faktisk også muligt at få sexsygdomme i svælget eller halsen. Hvis du får en sexsygdom som klamydia eller gonorré i svælget, kan den også overføres til kønsdele, hvis du giver ubeskyttet oralsex. Har du oralsex med en ny partner, er det altså smart at bruge slikkelapper. 

Slikkelapper er lavet af tynd latex eller plastik, og nogle kommer også med smag. Ligesom kondomer er slikkelapper til engangsbrug, og selvom det kan være fristende, skal du altså smide dem ud når du er færdig. 

Hos Peech kan du få slikkelapper af latex uden smag, som disse fra Beffy. Du kan også prøve slikkelapper af latex med vanilje smag eller jordbær smag. Har du latex-allergi kan du også finde slikkelapper lavet af polyurethan med vanilje smag.

Generelt findes der mange forskellige former for prævention alt fra veganske kondomer, latex fri kondomer eller slikkelapper med og uden smag. 

Hvordan bruger man slikkelapper?

Slikkelapper er særligt gode til at give beskyttelse ved oralsex, og kan placeres over vulva eller anus.  

Slikkelapper er super nemme at bruge, og skal blot tages ud af indpakningen og placeres over det sted, du vil slikke. Du skal ikke strække slikkelappen eller presse det hårdt mod huden, da det kan springe ligesom et kondom. Det kan i stedet være en fordel at bruge vandbaseret glidecreme, så slikkelappen sidder ordentligt fast mod huden. Det giver desuden en dejlig, glidende fornemmelse, så det kan varmt anbefales.

Husk ikke at bruge oliebaseret glidecremer med slikkelapper, da det kan nedbryde overfladen!

Er der alternativer til slikkelapper?

Slikkelapper er ikke en super udbredt præventionsform, og det er ikke altid man har dem ved hånden. Selvom slikkelappen er det bedste valg til sikker oralsex, da den jo er lavet til formålet, er der nogle alternativer du kan bruge. 

Et kondom der er klippet op på langs, kan fungere som en slikkelap, og er typisk også lavet af præcis samme materiale. Du kan lave en slikkelap fra et kondom ved at klippe top og bund af, og derefter klippe det på langs. 

Et opklippet kondom er typisk ikke lige så bredt som en slikkelap, og derfor får du en mindre overflade at arbejde med. Det kan være fristende, men undgå at strække kondomet for at give en større overflade - det kan springe og dermed være usikkert. I forholdt til bevægelsesfrihed er du altså lidt begrænset, men materialemæssigt giver kondomer den samme beskyttelse.

Almindelig husholdningsfilm kan også bruges som et alternativ, og giver en ret god barriere. Dog har du nok oplevet at skære et stykke holdningsfilm af, som så med det samme krøller sammen. Det er så frustrerede, er der er samme risiko, når du bruger det som en slikkelap.  

 

Hvis du vil lære mere og få nogle gode råd, kan du også læse mere i vores guide om rimjob her.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.