hvidt og blåt lys ude af fokus

Hvad er praise kink og hvordan udøves det?

Praise kink, eller affirmation play, som det også kaldes, er en seksuel akt eller leg, hvor rosende og opløftende bemærkninger indgår. De fleste føler sig godt tilpas, når de modtager ros. Uanset om det er en kompliment for udseende, præstationer eller personlighed, er anerkendelse noget, de fleste påskønner. De, der identificerer sig med at have et praise kink, bliver opstemt af komplimenter i seksuelle kontekster

Hvad er praise kink?

For nogle personer med praise kink kan komplimenter afføde en seksuel reaktion, og for andre kan det gøre dem direkte liderlige. Praise kink anses som værende overlappende med personer, der godt kan lide at indtage underdanige positioner i det seksuelle rum: Ros kan bringe de, der har underdanige tendenser, ind i en nærmest euforisk seksuel tilstand. Dog kan dominante personer også snildt blive ophidset af rosende ord. Der kan også ses en forbindelse mellem praise kink og at have anerkendelse gennem ord som deres primære kærlighedssprog. Hvis du vil blive klogere på kærlighedssprogene, kan du læse vores guide her hos Peech.

Praise kink betragtes ofte som en mild komponent i BDSM-lege – dog er dette ikke altid tilfældet, og som med alle andre kinks, handler det både om kontekst og, hvad man gør det til. Mens nogle synes det er frækt, hvis hvem som helst giver dem komplimenter, er der andre, der kun bliver seksuelt opstemt ved at modtage komplimenter fra specifikke personer. 

Hvordan praktiserer man praise kink?

Den ros, der gives til personen med praise kink kan se ud på mange forskellige måder. Nogle kan godt lide komplimenter, der fokuserer på færdigheder – det kan eksempelvis være ved at anerkende, hvor gode de er til at give oralsex. Andre kan bedre lide ros, der fokuserer på deres værdier – her handler det i mindre grad om perfektion og præstation, og i højere grad om den type person, de er. Det kan eksempelvis være, at de er omsorgsfulde, hensynsfulde eller hårdtarbejdende. 

Hvis både du og din(e) partner(e) har lyst til at give jer i kast med at udforske, hvad praise kink kan, er det en meget tryg og sikker måde at udforske sin seksualitet på. Hvis din(e) partner(e) har et praise kink, kan det være en god idé at spørge dem, om der er en særlig type ros eller ord, der sætter ild til dem.

Praise kink-sætninger til inspiration

Den bedste måde, at lære, hvlke rosende ord og sætninger, der fungerer mellem dig og din(e) partner(e), er at spørge dem og eksperimentere sammen med dem på en samtykkende måde. Hvis du er usikker på, hvor og hvordan du skal starte, har vi her samlet en række sætninger, du kan lade dig inspirere af. Læs listen, og mærk efter, om der er nogle sætninger, der taler til dig mere end andre. Du kan også gennemgå listen – eller læse den højt – for din(e) partner(e), og i fællesskab finde ud af, hvilke sætninger, der rammer plet. 

 • Du ser så smuk/dejlig/fræk/sexet ud, når du [indsæt aktivitet].
 • Jeg er så stolt af dig.
 • Det føles fantastisk, når du [indsæt aktivitet]. Fortsæt med det.
 • Jeg elsker, når du [indsæt aktivitet].
 • Jeg kan ikke stoppe med at tænke på, da du [indsæt kærlig eller fræk ting, de gjorde].
 • Din røv ser fantastisk ud.
 • Du er så god til at [slikke min fisse / sutte min pik / kneppe mig / indsæt aktivitet]
 • Jeg ville ønske, jeg kunne vise dig frem til alle.
 • Du er så elsket og værdsat.
 • Din krop driver mig til vanvid. 
 • Jeg forguder din(e) [indsæt kropsdel].
 • Se dig lige.
 • Du ved altid præcis, hvad jeg har brug for.
 • Du ved virkelig, hvordan du skal bruge din(e) [indsæt kropsdel].

De ovenstående sætninger er selvfølgelig blot et udgangspunkt. Du vil utvivlsomt komme på dine egne og tilpasse dem din(e) partner(e), når I udforsker praise kink mere. 

 

Læs også: Sådan kommer du i gang med bondage og shibari

Læs også: Sådan bliver du god til spanking og impact play

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.