Hurtig guide til glidecremer

Hurtig guide til glidecremer

For mange er glidecreme noget, der har til formål at afhjælpe tørhed i skeden eller til brug ved analsex, hvor der ikke skabes naturlig lubrikation. Foruden at være en løsning på et problem, kan glidecreme også fungere som et middel, der kan øge den seksuelle nydelse

Hvad kan jeg bruge glidecreme til?

Glidecreme kan anvendes til alle former for sex: Både håndsex, oralsex og penetrationssex. Vi har mange forskellige glidecremer i vores sortiment, og har nedenfor skrevet en kort guide, som kan hjælpe til med et hurtigt overblik og til at finde ud af, hvilken glidecreme, der er den helt rigtige for lige netop dig.

Glidecremer kan være baseret på vand, silikone eller olie. Forskellene mellem disse kan opridses i forhold til absorption i huden, anvendelighed med sexlegetøj og kondomer og slikkelapper.

Absorbering

Vandbaserede glidecremer er opløselige i vand, hvorfor de absorberes i huden, og vil kræve at man løbende tilfører mere. Oliebaserede trænger langsommere ind i huden, og silikonebaserede glidecremer absorberes ikke, og vil derfor holde gildet længere. I tråd med samme vil en vandbaseret glidecreme være nem at vaske af i modsætning til glidecremer baseret på olie og silikone.


Sexlegetøj

Alt sexlegetøj kan anvendes med vandbaserede glidecremer. Sex(lege)tøj i latex kan ikke bruges sammen med oliebaserede glidecremer, og sexlegetøj i silikone må ikke anvendes med glidecremer baseret på silikone, da det kan nedbryde og ødelægge sexlegetøjet. Dog kan silikonebaserede glidecremer godt anvendes med sexlegetøj i glas eller metal

Er du interesseret I at se vores udvalg indenfor sexlegetøj, kan du udforske produkter som buttplug og analkugler, vibratorer, dildoer, klitorisvibratorer og magic wands


Slikkelapper og kondomer

Kondomer og slikkelapper i latex må ikke bruges sammen med oliebaserede glidecremer, da olien kan opløse kondomet eller slikkelappen. Glidecremer baseret på vand og silikone kan derimod sagtens anvendes sammen med kondomer og slikkelapper.

Se vores udvalg indenfor prævention og rengøring her.


Uden glycerin

Glycerin anvendes i mange vandbaserede glidecremer som glidemiddel. For personer med vulva, der har en skrøbelig pH-balance og tendens til svamp, vil vandbaserede glidecremer uden glycerin være ideelle, eksempelvis denne fra Easyglide


Med smag

Glidecremer findes både med og uden duft og smag. Vandbaserede glidecremer med smag indeholder plantebaseret glycerin som glidemiddel, hvilket gør dem sikre at indtage gennem munden, da de kan fordøjes. Det kan være både sjovt og ret lækkert at tilføre glidecreme med smag under oralsex. 


Kølende og opvarmende

Der findes glidecremer med både kølende og opvarmende effekt. En glidecreme med kølende effekt kan virke pirrende og øge sanseligheden – en glidecreme med opvarmende effekt have en afslappende effekt og samtidigt øge blodtilførslen og følsomheden. 

Hvis du vil vide mere om glidecremer, kan du læse vores mere omfattende artikel lige her.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.