Sådan vælger du den rigtige glidecreme

Sådan vælger du den rigtige glidecreme

Har du overvejet om glidecreme er noget du kan bruge, men forstår ikke helt hvad de forskellige slags gør? Måske har du allerede stiftet bekendtskab med den glidende væske, og skal lige have en genopfrisker? Læs med i vores guide og bliv lidt klogere

Hvad er glidecreme?

Glidecreme er en gennemsigtig gel, som mindsker gnidningsmodstanden ved penetrering i forbindelse med sex eller brug af sexlegetøj. Glidecreme kan derfor smøres direkte på kønsdelene for at gøre det hele mere glat og mindske friktion. 

 

Det skal også siges, at glidecreme ikke er noget, der kun er forbeholdt personer med vulva. Glidecreme er en kæmpe fordel, og nærmest et must ifølge os, da det bare får alt til at glide lidt bedre!

  

Hvorfor bruge glidecreme?

Glidecreme kan anvendes til alle former for sex: Både håndsex, oralsex og penetrationssex. Men hvad kan de forskellige grunde så være til at bruge glidecreme? Som du måske ved, kan mange personer med vulva skabe deres egen smørelse når de bliver tændt, altså at blive våd. Men fordi det er en så udbredt opfattelse, at når man bliver tændt, bliver man automatisk våd, kan det blive overset, at det også er normalt ikke at blive våd, selvom man faktisk er tændt.

Der kan være mange årsager hertil, fx: at man er nervøs, at man tager prævention der indeholder hormoner (fx p-piller), et lavere østrogen niveau i kroppen der naturligt sker med alderen eller at man er stresset. Forklaringerne er mange, men løsningen er meget simpel: glidecreme!!

 

Hvordan bruger man glidecreme

Du kan bruge glidecreme lige hvor du har lyst, og så meget du har lyst. Start med at klemme en mindre mængde ud, og fordel det, hvor du vil havde lidt ekstra fugt. Det kan være omkring åbningen til skeden, rundt om og på anus eller på klitoris. Området skal være behageligt fugtigt, og hvis du ikke har fået nok på, kan du altid tage lidt mere på.  

  

Bedste glidecreme til analsex

Anus producerer ikke selv smørelse, hvorfor glidecreme derfor både kan beskytte analkanalen mod rifter der kan opstå pga. friktionen, men også bare give en dejlig, glidende oplevelse for alle.

Hos Peech anbefaler vi, at bruge en vandbaseret glidecreme hvis du bruger sexlegetøj lavet i silikone. Ellers anbefaler vi en god silikonebaseret glidecreme

 

De forskellige typer glidecreme - Find den bedste glidecreme til dit behov

Med dette på plads, kan vi så tale om de forskellige slags glide glidecremer, der findes. Glidecreme kan være baseret på forskellige ting. Her er vand-, silikone-, og oliebaseret glidecreme de mest udbredte. De har hver især deres fordele og ulemper, som det er gode at kende til, før du vælger den rette glidecreme til dig. Hvad den bedste glidecreme er for dig, kan være svært at svare på, men herunder kan du blive klogere på de forskellige typer.

 

Silikonebaseret glidecreme

Silikonebaseret glidecreme kan bruges med alle slags kondomer, er hypoallergent og godt til dem med sensitive intime slimhinder. Silikonebaseret glidecreme er nemlig godt til langvarig brug, da det ikke bliver absorberet af huden, og du oplever derfor ikke at skulle at påsmøre flere gange undervejs lige så hyppigt.

Silikonebaseret glidecreme er derfor også oplagt til analsex, da det netop er meget glat og giver analkanalen den smørelse, den ikke selv producerer. Vandbaseret glidecreme kan selvfølgelig sagtens bruges til analsex, men har den ulempe at det hurtigere vil blive absorberet af analkanalen, og man derfor "risikere" at skulle smøre mere på flere gange. Silikonebaseret glidecreme har dog den ulempe, at det ikke kan bruges med silikone sexlegetøj, da det nedbryder overfladen på sexlegetøjet.

Vil du prøve en god silikonebaseret glidecreme, så anbefaler vi Überlubes glidecreme, da det er en smags- og duftneutral samt en virkelig alsidig glidecreme. 

Silikonebaseret glidecreme fra uberlube i glasflaske

Überlube silikonebaseret glidecreme

Vandbaseret glidecreme

Vandbaseret glidecreme er kendt som den mest alsidige slags glidecreme. Det kan nemlig bruges med sexlegetøj såsom dildoer af alle slags materialer, samt med alle slags kondomer. Har du f.eks. sex hvor du bruger sexlegetøj lavet af silikone, er vandbaseret glidecreme ideelt at bruge til. 

Fordelen ved vandbaseret glidecreme er også at det er nemt at vaske af igen. Vi kan anbefale vores Glide & Slide glidecreme eller en økologisk glidecreme med aloe vera, som begge er uden glycerin. Glycerin anvendes i mange vandbaserede glidecremer som glidemiddel. For personer med vulva med skrøbelig pH-balance og tendens til svamp, vil glidecremer uden glycerin være den bedste glidecreme.

slide and glide vandbaseret glidecreme fra peech

Glide & Slide glidecreme

Oliebaseret glidecreme

Oliebaseret glidecreme er den mest holdbare ud af de forskellige slags glidecremer, og absorberes meget langsomt af huden. Oliebaseret glidecreme er derfor, ligesom silikonebaseret, rigtig oplagt til analsex. Dog skal man være opmærksom på, at oliebaseret glidecreme ikke kan bruges med kondomer af latex, da olien nedbryder latex. Man kan dog få kondomer uden latex, såsom disse Durex kondomer.

At olien absorberes langsomt betyder dog også, at man skal være særligt opmærksom på hvilken slags olie, glidecremen består af. Dette gælder særligt hvis det er til brug på og i intime områder, og ikke bare til massage på kroppen, som oliebaseret glidecreme dog også er rigtig brugbar til. Oliebaseret glidecreme kan være lidt mere besværligt at vaske væk end de andre typer, og hvis glidecremen består af syntetisk olie, risikerer man at forstyrre ens naturlige pH-balance, hvilket kan lede til svamp. 

Vælger du en oliebaseret glidecreme, sørg da altid for at den er lavet af naturlige ingredienser. Vi anbefaler en naturlig og vegansk oliebaserede glidecreme som denne fra Viamax.

Vegansk og økologisk glidecreme fra Viamax

Økologisk glidecreme fra Viamax

 

Bedste glidecreme til dig i overgangsalden 

For personer med vulva kan man opleve mere tørhed, når man kommer i overgangsalderen. Det er helt normalt at opleve tørhed i skeden i forbindelse med overgangsalder, da det skyldes en ændring i ens hormoner. Den bedste glidecreme til overgangsalder kan derfor være en mild glidecreme, som ikke indeholder glycerin, da det nogle gange kan irritere slimhinderne. Her kan denne glidecreme med aloe vera være et godt bud.  

  

Glidecreme er også et tabu

Ligesom med sexlegetøj er glidecreme også ofte et tabubelagt emne. Der er mange myter om glidecreme, hvilket er med til, at mange helt forbigår det. En myte kan være, at hvis man er i et forhold, er det at bruge glidecreme et nederlag, eller at nogen gør noget forkert.

Er man ikke i et forhold, kan man måske tænke, hvorfor skal jeg overhovedet bruge det? Der vil vi understrege, at glidecreme hverken er et nederlag hvis det bruges med andre, eller en unødvendighed bare fordi du er alene - glidecreme er et redskab til at fjerne friktion og forbedre din og andres oplevelse, intet mindre og intet mere.

 

Læs også vores indlæg: Smerter under samleje og sådan vælger du materiale til dit sexlegetøj 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.