Sex og menstruation

Sex og menstruation

Skrevet af jordemoderstuderende Josefine Valentina 

Sex og menstruation er to ord, der er blevet gjort meget tabubelagte, især når de forekommer i samme sætning. Det er ærgerligt, da de kan have rigtig meget med hinanden at gøre.

Kan jeg have sex under menstruation?

Mange oplever nemlig et skift i deres sexlyst under menstruation pga. hormonændringer. Enten med meget høj sexlyst eller meget lav sexlyst. Nogle oplever meget store skift mellem høj og lav sexlyst i løbet af menstruationen. Og der er selvfølgelig også nogen som ikke oplever en ændring. Du kan sagtens have sex mens du har menstruation, og nedenfor finder du en guide til sex og menstruation.

Sex med dig selv

Mange oplever en mere indadvendt energi under menstruation og har derfor mest lyst til at være i deres egen boble og have sex med sig selv. Det er en dejlig mulighed for at føle sig forbundet til sig selv og ære denne hellige tid på måneden. Hvis du har menstruationssmerter, giver det nok ikke lige anledning til at have lyst til sex. Men at få en orgasme kan faktisk virke smertelindrende. Hvis du ikke har lyst til det helt store, kan du prøve at give dig selv en lidt hurtigt klitoris-orgasme med fingrene eller vibrator/stimulator. Det kan være en hurtig form for smertelindring, som også udløser nogle gode glædeshormoner.
 

Sex med en partner

Har du lyst til sex med en partner kan der være forskellige tilgange til det. Hvis du har lyst til meget primal sex, så slå dig løs og get messy with it. Hvis du ikke har lyst til at der kommer blod rundt omkring, er der forskellige ting du kan gøre. Lig fx på et håndklæde eller hav sex i badet. Hvis du er meget sensitiv og ikke har lyst til indvendig stimulering kan I i stedet for bruge stimulering af klitoris, kønslæber, brystvorter, hals, inderlår… vær kreative. Sex kan være så meget andet end penetration.

Tre tips til sex og menstruation

  • Lyt til din krop og hvad den har brug for og lyst til

  • Husk at det er helt normalt både at have meget lyst til sex og ingen lyst til sex under menstruation

  • Start blidt ud og øg langsomt intensitet, hvis du ønsker sex under menstruation, da underlivet ofte er mere sensitivt i denne del af cyklussen.

 

Du kan også læse vores guide til hvordan man intimmasserer sig selv eller vores Guide til onani for personer med vulva

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.