Prostata orgasmen: Myter, fakta og vejledning

Prostata orgasmen: Myter, fakta og vejledning

Prostata kaldes nogle gange personer med penis' G-punkt. Stimulering af prostata kan nedsætte risikoen for prostatakræft og give mere intense orgasmer, men alligevel er det en tabubelagt form for nydelse for særligt heteroseksuelle personer med penis. Læs mere om hvorfor og få råd til hvordan du selv kan opnå en prostataorgasme her

Hvad er prostata?

Prostata eller blærehalskirtlen er en kirtel cirka på størrelse med en valnød, som personer født med penis typisk har. Når personer med penis bliver tændt, svulmer kirtlen op og begynder at danne sædvæske. Prostata sidder lige under urinblæren og omfavner urinrøret, hvilket også er grunden til at mange personer med penis kan opleve problemer med vandladning i takt med alderen. Kirtlen har nemlig tilbøjelighed til at vokse med tiden pga. hormonet testosteron. Det er helt normalt, og kan behandles med medicin eller operation.  

Prostata kan findes et par centimeter inde i anus i retningen mod maven. Fordi kirtlen netop stimuleres ved at massere området omkring eller i anus (mere om det længere nede), er det blevet tabu for særligt heteroseksuelle personer. En typisk fordom er, at alt der har at gøre med anus på personer med penis, må betyde homoseksualitet - men det er ikke sandt.

Alle kan nyde anal stimulering, uanset seksualitet. Hvis man bevæger sig forbi fordommene og de forældede syn på seksuel nydelse, er der faktisk også mange fordele ved prostatastimulering. Først og fremmest kan massage af prostata og anal stimulering i det hele taget være oplagt til personer med rejsningsbesvær, eller personer der ikke ønsker at bruge deres penis under sex. Sex for personer med penis behøver nemlig ikke bare være penetration!   

Se vores udvalg af buttplugs og analkugler

Massage af prostata bruges desuden af visse læger til behandling af en betændt prostata, til erektil dysfunktion (problemer med at få og/eller fastholde rejsning) og som forebyggelse til prostatakræft. Men som med klitoris, G-punktet og andre områder, kirtler osv. der typisk forbindes med noget seksuelt, er prostata og massage heraf et understuderet emne, og beviserne for de gavnlige effekter ved prostata massage er mere anekdotiske. 

Heldigvis er det ikke direkte farligt at massere prostata (udover at du kan komme til at rive dig med neglene, hvis de ikke er klippet ned), og for mange er det faktisk kilden til stor nydelse, så hvorfor ikke give det et forsøg?   

Hvad er prostata play?

Mange hører ordet prostata og forbinder det straks med sygdom og tabu. Et anatomisk område, som vi ofte kun italesætter ved mistanke om kræft i prostatakirtlen. Dog har dette område potentiale for enorm nydelse, ved udforskelse af enten partner eller sig selv!

Massage, penetration, slik, kys, nus, og alt hvad fantasien rummer til udforskning, er med til at svulme prostatakirtlen i størrelse, og giver dermed stort potentiale for ophidselse og intense orgasmer. Regelmæssig prostata massage er også en effektiv måde til vedligeholdelse af kirtlens generelle sundhed, da massagen forbedrer og tilskynder blodcirkulationen til området. Ved kort udførelse af jævnlig massage, reduceres risikoen for prostatitis, prostatakræft, og generelle genitale smerter (3) (4).

Hvordan kan jeg få en prostataorgasme?

Prostata kan stimuleres indvendigt eller udvendigt. Før du går i gang, er der lidt forberende arbejde du kan lave:

  • Sørg for at tisse af først. Stimulering af prostata kan for nogle give følelsen af at man skal tisse, selvom man ikke nødvendigvis skal. Tis af først, så du undgår at tvivle på, om du nu faktisk skal tisse.
  • Klip fingerneglene hvis du stimulerer udvendigt med hænderne - du kan få rifter, hvis der er skarpe kanter
  • Stimulerer du indvendigt, kan nogle foretrække at rense igennem med en analskyller først. Det er ikke nødvendigt, da der typisk ikke er afføring i de første par centimeter af analkanalen, hvor du masserer. Hvis du gerne vil rense alligevel, kan du læse hvordan i vores guide til brug af buttplugs.

Sexlegetøj til at stimulere udenpå

Hvis du ikke er vild med penetration af anus eller lige vil varme op før du kommer dertil, kan du starte udenpå. Her kan du massere mellemkødet, som er området mellem pungen og anus, med fingrene eller et sexlegetøj med en afrundet top. Husk også en glidecreme, det gør massagen meget dejligere. Da prostata befinder sig nogle centimeter længere inde, er det nødvendigt med et hårdere tryk, end hvis du stimulerede indvendigt. Pawny vibratoren er oplagt til at massere mellemkødet, takket være det afrundede hoved i blød silikone. Du kan også bruge et lidt hårdere materiale som stål, hvilket giver en intens stimulering. Her er ståldildo fra Njoy oplagt, både til massage udvendigt men også indvendigt, pga. kurven, der nemmere kan ramme punktet.   

Sexlegetøj til at stimulere indvendigt

Du kan stimulerer prostata indvendigt med fingrene eller med sexlegetøj. Du kan ikke ramme prostata direkte, men i stedet massere gennem væggen i anus - men det betyder ikke nødvendigvis at der skal bruges et hårdt tryk! Start med langsomt at massere åbningen med glidecreme, så det løsner sig let. Glidecreme er et must, da anus ikke producerer sin egen smørelse, og derfor har brug for lidt ekstra væske for den mest behagelige oplevelse.    

Når du føler sig klar kan du forsigtigt indføre en finger, og langsomt bøje den i en "kom-her" bevægelse i retningen ud mod maven. På denne måde rammer du prostata bedst. Hvis du vil være sikker på ikke at komme til at ridse indvendigt, kan du med fordel sætte et kondom over fingrene eller bruge latex handsker, som disse der også kan bruges til fisting. Det kan være svært at finde prostata, hvis du ikke har erfaring med det. Heldigvis svulmer prostata dog op når man bliver ophidset, så det kan blive nemmere jo mere du stimulerer.  

Hvis du vil bruge et sexlegetøj indvendigt, er der også mange gode muligheder. Buttplugs der er mere spidse i toppen er gode til at give en præcis stimulering, hvor rimming buttpluggen fra Hueman eller Trainy buttplug sættet er perfekte. Hvis du vil lære mere om rimming, kan du også læse vores guide til rimjob

Man kan med fordel også bruge en magic wand udenpå, den har nemlig så dybe vibrationer at det kan mærkes indvendigt.

Vær tålmodig!

Det kan tage tid at stimulere prostata længe nok til en orgasme. Fordi massage af området kan give følelsen af at skulle tisse, kan det også tage tid og øvelse at lære at slappe af i musklerne og ikke stramme op.

Husk også at din seksualitet ikke defineres af hvilken form for nydelse du kan lide. Prostata massage er ikke reserveret udelukkende til ikke-hetero personer, men kan nydes af alle. Intim massage hvor man berører områder der måske ikke får så meget opmærksomhed og generel eksperimentering er en vigtig del af os alle, og kan styrke din selvtillid og kendskab til din krop. 

 

Du kan også læse vores guide til onani for personer med penis her, eller hvordan man stimulerer mellemkødet her!

 

 

Kilder:

https://www.cancer.dk/prostatakraeft/biologi-prostata/

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.