Pyt med hvor klitoris sidder – hvad er det overhovedet?
Vulvaen er et forunderligt og fantastisk kønsorgan, og der er virkelig mulighed for sensationelle oplevelser, hvis man ved, hvad der er op og ned.
Vulvaen og skedens anatomi
God sex handler først og fremmest om at blive klogere på sin egen, men også eventuelle partneres kroppe. Selvom vi hver især har forskellige præferencer, så skader det ikke at opfriske sin viden, og måske kunne man endda lære noget. Nogle mener også, at de allerede ved alt det, de har behov for at vide. Her vil vi dog gerne slå et slag for dyder som åbenhed og nysgerrighed.
Kønsbenet
Hvis du mærker efter en hård knogle i toppen af vulva, der hvor kønsbehåringen starter, så er dette kønsbenet. Det har et led på midten, hvilket ikke rigtig kan mærkes. Leddet er dog essentielt, idet det tillader bækkenet at udvide sig, ved graviditet. Hvis du har hørt nogen omtale Venusbjerget, så er dette det fedtrige hudområde, som sidder udenpå kønsbenet. Det er også her kønsbehåringen sidder.
Kønslæber
Vulvaen har to sæt kønslæber. De ydre sidder udenpå og er dækket af almindelig hud med hår på, mens de indre er dækket af slimhinder. Det er også slimhinder, vi har i mundhulen. Mange personers indre kønslæber, er længere end de ydre, hvilket betyder, at man kan se dem, selv hvis personen står oprejst. Slimhinderne er sarte, og man skal som udgangspunkt være forsigtig med stramme bukser, trusser eller trusseindlæg, som kan sidde og irritere.
Klitoris
Den nok mest omdiskuterede del af vulva er klitoris. Sandheden er, at penis og klitoris har enormt meget tilfælles. Faktisk er de uadskillelige i de første uger af fostertilstanden. Det er en lille tap, som enten vil udvikle sig til enten penis eller klitoris, alt efter hvilket biologisk køn man bliver født med. Begge organer kan vokse gennem blodtilførsel under seksuel ophidselse. Det er måske også derfor, at stimulering af penishoved og klitoris kan minde så meget om hinanden forstået på den måde, at det kan være enormt dejligt, men nogle gange også være alt for følsomt til det faktisk er rart.
Dog er klitoris udstyret med dobbel så mange nerveender som penis! Klitoris har nemlig 8000 nerveender, hvorimod en penis har 4000.
Den synlige del af klitoris er en lille spids eller knop øverst i vulva, der hvor de indre kønslæber mødes. Men festen stopper ikke her. Nogle forskere mener, at klitoris strækker sig op til 10 cm ind bag kønsbenet. Andre mener også, at den indre del af klitoris er det, som vi kalder for G-punktet. Mere om det om et øjeblik.
Urinvejsåbningen
Under klitoris på indersiden af de indre kønslæber sidder urinvejsåbningen. Ved penetration kan åbningen blive udsat for en del friktion og berøring, og derfor er det altid en god idé at gå ud at tisse, efter man har haft sex, for at undgå bakterielle infektioner, så som blærebetændelse.
Skeden
Lige under urinvejsåbningen og imellem de indre kønslæber sidder indgangen til skeden. Jo mere tændt man bliver, desto mere fugtig bliver skeden, og penetration bliver lettere. Nogle har sværere ved at blive våd end andre, og her kan hjælpemidler som fx glidecreme være en fordel. Skeden er ca. 8-12 cm dyb, og væggene inde i skeden består af muskler, som under orgasme kan trække sig sammen. Væggene er beklædt med slimhinder, som beskytter og fugter skeden.
G-punktet
Så kom det store øjeblik, hvor vi skal se nærmere på det næste populære hit: G-punktet. Nogle vil nok allerede fra starten blive skuffede, idet der ikke er fundet nogen beviser for, at punktet faktisk eksisterer. Når det er sagt, så sværger mange til, at det er en kilde til store nydelse. Det sidder ca. 2-5 centimeter oppe i skeden ud mod kønsbenet, så man kan finde det ved at lave en krog med fingeren.
Hvorvidt G-punkt og klitoris har en forbindelse, er der stor diskussion om. I og med at klitoris har en usynlig del, som strækker sig ind i vulva, så er der grobund for at tro, at G-punktet er det punkt oppe i skeden, hvor klitoris så at sige ender. Når alt kommer til alt, så handler det om seksuel nydelse. Så derfor appellerer vi til at i lytter til jer selv og til jeres partnere, så du/i kan få den bedste oplevelse og forhåbentlig opleve noget dejlig G-punktsstimulation.
Se vores udvalg af G-punkt vibratorer
Bækkenbunden
Alle de muskler der er helt fra kønsbenet til halebenet, kalder vi for bækkenbunden. Det er derfor vigtigt at have en stærk bækkenbund, hvis man vil støtte sit kønsorgan, og selv bestemme hvornår man tisser eller slipper en vind. Ud over disse basale kropslige funktioner så kan stærke muskler i bækkenbunden også bidrage til opleve kraftigere og længere orgasmer. Hvis du går op i at have en sund og stærk krop (eller bedre sex), skylder du dig selv at lave knibeøvelser eller få fat i en god bækkenbundstræner.
Værd at vide
Kroppen har mange intime zoner, som kan give anledning til stor kropslig og sjælelig nydelse. Selve orgasmen er egentlig ikke det vildeste – det er hele optakten til den, som er vigtig. Det er også derfor, at techno som musikgenre (med alle dens undergenrer inden for elektronisk musik) har været så populær gennem årene. Techno handler om opbygning til klimaks, sådan at når droppet faktisk kommer, er det så meget mere tilfredsstillende. Du har måske også hørt om, at det er rejsen og ikke destinationen, som er vigtig?
Prøv dig frem, vær ikke bange for at spørge, vær åben og nysgerrig, find ud af hvad du selv kan lide og del det med din(e) partner(e) – så lover vi, at sex kan meget mere end blot at være en hurtig vej til orgasme.
God fornøjelse!
Læs også: Peech guide til vakuum vibratorer
Læs også: Tænk hvis sexlegetøj var så smukt at det kunne stå i vindueskarmen
Læs også: Vores store guide til analsex
Lyt til vores første podcast her