Hvordan finder jeg G-punktet?

Hvordan finder jeg G-punktet?

De fleste har hørt om G-punktet, og måske har du også læst vores forklarende guide til hvad g-punktet er. Hvis du er klar til en mere dybdegående guide til hvordan du finder, stimulerer og måske kan få en g punkt orgasme, kan du læse med her

Hvad er G-punktet?

For kort at opsummere vores forklarende guide til hvad G-punktet er; det er bagsiden af klitoris! Klitoris er nemlig ikke kun den synlige dut, der sidder lige hvor de indre kønslæber mødes - den har arme, der strækker sig ind i bækkenbunden.

Disse arme sidder dog ikke samme sted på alle, og mens nogle kan opleve at få stor nydelse ved at stimulerer det indre punkt, gør andre bare ikke, da deres klitorisarme måske ikke sidder lige der. Prøv dig frem og hvis du ikke synes, at det føles anderledes end at stimulere andre punkter inde i vagina, så sidder dine klitorisarme måske bare ikke lige der - og det er helt okay, for du kan jo også stimulere klitoris udvendigt!

Mange klitorisstimulatorer har desuden luftbølgeteknologi, som fungerer ved at udsende dunkende luftbølger mod klitoris. Disse luftbølger forplanter sig så gennem armene, og på den måde kan du altså også stimulere den indvendige del af klitoris. Satisfyers udvalg af klitorisstimulatorer er nogle af de mest populære stimulatorer til dette formål (og vi kan sagtens forstå hvorfor!), men du har et hav af muligheder eksempelvis den lille Clamy stimulator.       

 

G-punkt orgasme

Det er langt fra alle, som kan få en orgasme ved G-punkt stimulering. For at finde det mystiske G-punkt kan det kræve lidt tålmodighed, og det er vigtigt at huske på, at det for nogle kan være lettere at finde end andre. Fordi G-punktet sidder i en lidt sjov vinkel, er det nemmest at nå med en bøjet finger eller et kurvet sexlegetøj. Det kan eksempelvis være en vibrator, i stedet for fx. en helt lige dildo. Meget vibrerende sexlegetøj er udformet netop til at stimulere G-punktet, og du kan blandt andet prøve:

Den lille G-punkts vibrator fra Je Joue. Denne mindre vibrator er god at starte ud med, da den lille størrelse er nem at kontrollere. Samtidig giver den en mere præcis stimulering end en stor vibrator, så du ved præcis, når du rammer det rigtige punkt. Husk at bruge den med en vandbaseret glidecreme.

Hvis du vil have noget lidt større, er denne G-punkts vibrator et godt bud. Dildoen er kurvet så du nemmere kan stimulere G-punktet og har desuden en lille forhøjning, som samtidig kan stimulere klitoris. Igen bliver det hele lidt dejligere med glidecreme, som med denne vibrator skal være vandbaseret.  

 

Hvor sidder G-punktet? 

Vagina illustration hvor man kan se, hvor g-punktet ligger placeret

For mange, men ikke alle, kan G-punktet findes cirka 2-5 centimeter inde i vagina. Start med at tilføje lidt glidecreme til dine fingre, så det både bliver nemmere og mere behageligt at gå på opdagelse. Indsæt en finger og lad den køre langs forvæggen af skeden i retningen mod maven. Bøj den let i en "kom-her" form og mærk lidt rundt.

For nogle kan G-punktet føles lidt ru, som en lille valnød. Du kan både lade fingrene glide over punktet eller trykke let. Når du trykker på punktet, kan det for nogle give følelsen af at man skal tisse, selvom man ikke skal. Det er derfor en god ide at tisse af først, så du undgår at tvivle på, om du skal tisse eller ej.

Kvindekrop set fra siden med finger, der indikerer hvor g-punktet ligger

Vidste du, at denne tisse-fornemmelse også kan være et tegn på, at du er ved at få en sprøjteorgasme? Stimulering af G-punktet for nogle kan give en sprøjteorgasme, og hvis du vil lære mere om denne type orgasme og hvordan du selv kan få en, kan du læse vores guide her.   

Andet sexlegetøj til G-punkt orgasme

Fordi det kan kræve lidt mere intens stimulering at få en G-punkts orgasme end en klitorisorgasme, kan det være smart at vælge et hårdere materiale. Metal eller glas er to gode bud, hvor denne G-punkts dildo i glas er specielt udformet til at ramme helt rigtigt. Glasoverfladen med forhøjningen langs skaftet giver en anderledes fornemmelse og stimulering end en helt glat overflade, som Amber glasdildoen har.

Glas er desuden kompatibelt med alle slags glidecreme, så du kan med fordel bruge en silikonebaseret glidecreme, som holder til længere tids brug end vandbaseret. Det skyldes, at vandbaseret glidecreme bliver hurtigere absorberet af hudens porer end silikonebaseret. 

Hvis du vil se det samlede sortiment indenfor G-punkt vibratorer, kan du tage et kig her på siden hos Peech.

Gode stillinger til G-punkt orgasme

Det er forskelligt fra person til person, hvorvidt det er muligt at få en G-punkt orgasme. Nogle sexstillinger er mere egnet til stimulering af G-punktet end andre typer af stillinger. Her er doggy stillingen et godt bud, da penis kan trænge dybt ind i skeden og nemmere ramme skedevæggen, hvor G-punktet findes - Hvorimod det kan være sværere i en klassisk missionærstilling. Du kan læse meget mere i vores guide til sexstillinger, som stimulerer G-punktet.

Har du undret dig over, om en person med en penis har et G-punkt? Prostatakirtlen kaldes dette G-punkt og er placeret fire centimeter oppe i endetarmen. Mange personer med en penis finder en stor tilfredsstillelse ved at få masseret dette punkt. Ligesom det er muligt at få en prostataorgasme, kan du også få en prostataorgasme. 

Læs også: Vores guide til onani for personer med vulva

Læs også: Dirty talk for begyndere

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.