Hvordan finder jeg G-punktet?

Hvordan finder jeg G-punktet?

De fleste har hørt om G-punktet, og måske har du også læst vores forklarende guide til hvad g-punktet er. Hvis du er klar til en mere dybdegående guide til hvordan du finder og stimulerer punktet, kan du læse med her

Hvad er så G-punktet?

For kort at opsummere vores forklarende guide til hvad G-punktet er; det er faktisk bagsiden af klitoris! Klitoris er nemlig ikke kun den synlige dut, der sidder lige hvor de indre kønslæber mødes - den har arme, der strækker sig ind i bækkenbunden. Disse arme sidder dog ikke samme sted på alle, og mens nogle kan opleve at få stor nydelse ved at stimulerer det punkt, man typisk udpeger som G-punktet, gør andre ikke, da deres klitorisarme måske ikke sidder lige der. Prøv dig frem og hvis du ikke synes, at det føles anderledes end at stimulere andre punkter inde i vagina, så sidder dine klitorisarme nok bare ikke lige der - og det er helt okay, du kan jo også stimulere klitoris udvendigt! Mange klitorisstimulatorer har desuden luftbølgeteknologi, som fungerer ved at udsende dunkende luftbølger mod klitoris. Disse luftbølger forplanter sig så gennem armene, og på den måde kan du altså også stimulere den indvendige del af klitoris. Satisfyers udvalg af klitorisstimulatorer er nogle af de mest populære stimulatorer til dette formål (og vi kan sagtens forstå hvorfor!), men du har et hav af muligheder eksempelvis den lille Clamy stimulator.       

Hvor sidder G-punktet? 

Vagina illustration hvor man kan se, hvor g-punktet ligger placeret

For mange, men ikke alle, kan G-punktet findes cirka 2-5 centimeter inde i vagina. Start med at tilføje lidt glidecreme til dine fingre, så det både bliver nemmere og mere behageligt at gå på opdagelse. Indsæt en finger og lad den køre langs forvæggen af skeden i retningen mod maven. Bøj den let i en "kom-her" form og mærk lidt rundt. For nogle kan G-punktet føles lidt ru, som en lille valnød. Du kan både lade fingrene glide over punktet eller trykke let. Når du trykker på punktet, kan det for nogle give følelsen af at man skal tisse, selvom man ikke skal. Det er derfor en god ide at tisse af først, så du undgår at tvivle på, om du skal tisse eller ej.

Kvindekrop set fra siden med finger, der indikerer hvor g-punktet ligger

Vidste du, at denne tisse-fornemmelse også kan være et tegn på, at du er ved at få en sprøjteorgasme? Stimulering af G-punktet for nogle kan give en sprøjteorgasme, og hvis du vil lære mere om denne type orgasme og hvordan du selv kan få en, kan du læse vores guide her.   

Sexlegetøj til G-punkt stimulering

Fordi G-punktet sidder i en lidt sjov vinkel, er det nemmest at nå med en bøjet finger eller et kurvet sexlegetøj, eksempelvis en vibrator, i stedet for fx. en helt lige dildo. Meget sexlegetøj er udformet netop til at stimulere G-punktet, og du kan blandt andet prøve:

Den lille G-punkts vibrator fra Je Joue. Denne mindre vibrator er god at starte ud med, da den lille størrelse er nemmere at kontrollere. Samtidig giver den en mere præcis stimulering end en stor vibrator, så du ved præcis når du rammer det rigtige punkt. Brug den med en vandbaseret glidecreme.

Hvis du vil have noget lidt større, er denne G-punkts vibrator et godt bud. Dildoen er kurvet så du nemmere kan stimulere G-punktet og har desuden en lille forhøjning, som samtidig kan stimulere klitoris. Igen bliver det hele lidt dejligere med glidecreme, som med denne vibrator skal være vandbaseret.  

Fordi det kan kræve lidt mere intens stimulering for at opnå en G-punkts orgasme end en klitorisorgasme (selvom det ikke behøver at være målet!), kan det være smart at vælge et hårdere materiale. Metal eller glas er to gode bud, hvor denne G-punkts dildo i glas er specielt udformet til at ramme helt rigtigt. Glasoverfladen med forhøjningen langs skaftet giver en anderledes fornemmelse og stimulering end en helt glat overflade, som på Amber glasdildoen. Glas er desuden kompatibelt med alle slags glidecreme, så du kan med fordel bruge en silikonebaseret glidecreme, som holder til længere brug end vandbaseret. 

Ønsker du at se det samlede sortiment indenfor G-punkt vibratorer, kan du tage et kig her på siden.

Læs også: Vores guide til onani for personer med vulva

Læs også: Dirty talk for begyndere