De forskellige typer orgasmer (for personer med vulva)

De forskellige typer orgasmer (for personer med vulva)

Når der snakkes om personer med vulvas orgasmer, er det typisk klitoris- og skedeorgasmen der bliver nævnt. Måske sniger der sig en G-punkts orgasme med, men den bliver nemt rodet sammen med skedeorgasmen. Har du selv styr på de mange forskellige slags orgasmer, personer med vulva kan have? Ellers kan du læse med i vores guide her, og måske blive inspireret til at udforske nye orgasmetyper

Hvad er den bedste orgasme?

Først om fremmest: der findes utallige måder at få en orgasme på, ingen mere rigtige end andre! Nogle bruger sexlegetøj, andre deres fingre og andre igen lægger en dyne eller lignede mellem benene og grinder. Det er helt individuelt hvordan man vil onanere, og man skal altid gøre, hvad der føles rarest for en selv.

Derudover findes der heller ikke "mere rigtige" orgasmetyper end andre! Dog kan der være blandede holdninger til, hvor mange orgasmetyper der virkelig findes. Nogle mener, at alle orgasmer man kan opleve, udspringer af klitoris. På den måde er alle orgasmer så klitorisorgasmer. Andre mener, at man kan opdele orgasmerne ud fra hvor der stimuleres, og hvordan orgasmen føles.

Vidste du også, at en stærk bækkenbund kan give dig bedre kontrol over din orgasme? I vores nye samarbejde med Rudolph Care har vi lavet Tender Lifters, et sæt af tre bækkenbundskugler i varierende vægt. Bækkenbundskugler kan gøre træning af bækkenbunden nemmere og mere stimulerende. Se gerne Peech's øvrige udvalg af bækkenbundstrænere, hvis du har svært ved at få orgasme. 

Men uden konkret forskning, kan man ikke rigtig sige, hvad der er mest korrekt. Men det vigtige er måske ikke, hvad man kalder orgasmen - bare den føles godt. Og med det sagt, lad os så undersøge nogle af de forskellige typer, der oftest tales om:

Klitorisorgasme

Klitorisorgasmen er den mest udbredte orgasmetype, måske fordi den er "nemmest" at få. Og nej, det er ikke altid nemt eller hurtigt at få en orgasme.

Men fordi en orgasme sker, når man stimulerer nerveenderne, er det "nemmest" at få en klitorisorgasme, fordi der klart er flest nerveender samlet her. Faktisk helt op til 8000!

Der er mange forskellige måder at stimulere klitoris på og det mest populære sexlegetøj til formålet er nok en klitorisstimulator. Hvis du ikke har en klitorisstimulator endnu eller bare vil have en mere, kan du læse vores guide og blive inspireret her.  

Se også: Vores udvalg af vibratorer

G-punkts orgasme

Nogle mener at G-punktet er bagsiden af klitoris, mens andre mener, at det er en helt seperat ting. Der er ikke forsket meget i det, så det er svært at sige præcis hvad det er. Mange beskriver dog hvordan de kan opleve dybe orgasmer ved at stimulere området, så uanset hvad du kalder det, kan det være forsøget værd.     

Du kan finde G-punktet cirka 2-5 cm inde i skeden, ved at bøje fingeren i en "kom-her" bevægelse og lede rundt på forvæggen af skeden ud mod maven. For nogle kan G-punktet føles som en ru lille valnød, men det er ikke alle, der har det punkt. Det er "nemmest" at stimulere G-punkt med en kurvet dildo, og her er Amber dildoen et oplagt valg. Amber er desuden lavet af hård borosilikat glas, som er perfekt til G-punktsmassage. Det kan nemlig kræve lidt kraftigere stimulering at få en orgasme her, end fx. klitorisorgasmer. 

Du kan også læse mere om G-punktet og hvordan du kan finde det i vores guide her eller tag et kig på vores udvalg af dildoer.  

Hvad er en skedeorgasme?

En skedeorgasme er en type orgasme, som kan opnås, når G-punktet eller A-punktet stimuleres.

Nogle centimeter over G-punktet sidder A-punktet. Punktet kaldes nogle gange personer med vulvas prostata, fordi det sidder i samme område som personer med penis' prostata. 

Du kan finde A-punktet ved først at finde G-punktet, og så bevæge dig langsomt opad. Måske er der et område, der føles lidt mere sensitivt? A-punktet kan være lidt sværere at nå med fingrene end G-punktet, så en god dildo kan være en god hjælper. Ligesom G-punktet sidder A-punktet på forvæggen af skeden, så en kurvet dildo såsom Amber er den bedste. 

Og igen, husk at alle slags skedeorgasmer ofte er sværere at få end klitorisorgasmer. Hvis du ikke kan få en orgasme ved at stimulere skeden, er det slet ikke unormalt. Der er mange med en vulva, som ikke har oplevet at kunne komme alene blot ved penetration.

Læs også: Vores guide til underlivets anatomi

 

Livmoderhalsorgasme

Livmoderhalsen sidder i toppen af skeden, og er forbindelsen mellem skede og livmoder. Livmoderhalsen er cirka på størrelse med en valnød, og hvis du kan nå ind med dine fingre, kan den føles lidt nubret. 

Selvom punktet måske forbindes med smerte, kan det for nogen føles dejligt at massere. Men det kan være en god ide at varme lidt op først, da området måske ikke er vant til så direkte berøring. Du kan prøve dig frem med dine fingre eller en dildo.

Den blandede orgasme

Den blandede orgasme kombinerer en form for skedeorgasme med en klitorisorgasme, og resultatet er en virkelig kraftig orgasme! Man kan opleve en blandet orgasme ved at stimulere klitoris samtidig med penetration eller en anden form for stimulering af skeden. Det kan lyde besværligt, men er virkelig nemt med fx. en rabbit vibrator. Er du glad for Satisfyer kan du prøve deres Pro+ vibrator, der kombinerer deres gode klitorisstimulator funktion med en vibrerende dildo funktion. Vil du virkelig forkæle dig selv, er der også Snail Vibe vibratoren, der er designet specifikt til at give de bedste blandede vibratorer.  

Analorgasme 

Man kan sige, at alle orgasmer helt simpelt handler om at stimulere nerveenderne. Der er rigtig mange nerveender i og omkring anus, så det er selvfølgelig også muligt at få en orgasme ved at stimulere her. Der er flere forskellige måder, man kan stimulere anus på: Et dejligt rimjob kan gøre meget men tag da lige og læs vores guide til rimjob inden.

En buttplug er en anden god mulighed, som du også kan læse om i vores guide til buttplugs. Selvfølgelig er der også analsex, hvor rimjob og buttplugs kan fungere som metoder til at varme op med. Husk glidecreme og læs gerne vores guide til analsex for gode råd til at komme i gang.  

Sprøjteorgasmen

Om den findes eller ej, er meget omdiskuteret i lægelige kredse. Alligevel beskriver mange personer med vulva, at de altså oplever den sprøjtende form for orgasme. Der er flere forskellige måder, man kan opnå en sprøjteorgasme på, hvor nogle peger på klitoris og andre på G-punktet. Der er ikke én rigtig metode, og du kan læse mere om hvordan du måske kan få en sprøjteorgasme i vores artikel.  

Brystvorteorgasme

Ja, man kan faktisk få en orgasme ved at stimulere brystvorterne! Brystvorterne er en erogen zone med mange nerveender, som med nok stimulering kan give en orgasme. 

Du kan starte med lidt massageolie eller en let glidecreme, så berøring føles endnu dejligere. Herefter kan du glide fingrene rundt om brystvorterne og opbygge spænding. Når du er mere tændt, kan du veksle mellem at stryge, klemme eller dreje brystvorterne. Træk vejret dybt i mens for at slappe helt af og komme mere ind i en rytme.    

 

Læs også: Vores artikel sex i badet

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.