Fordele ved at onanere

Fordele ved at onanere

Det er helt almindeligt at onanere – uanset køn og alder. Der er rigtig mange fordele ved at have sex med sig selv. Læs med her, hvor vi har listet nogle af fordelene

Fordele ved at onanere

  • Du opnår nydelse: Når man onanerer opnår man nydelse. Det kan både være i forbindelse med orgasme, men selve processen ved at have sex med sig selv føles også dejlig.
  • Du lærer dig selv og din krop bedre at kende: Onani er et god redskab til at gå på opdagelse i sin egen krop. Du kan finde ud af, om der er nogle steder på eller i din krop der føles særligt dejlige at blive rørt på – du kan læse mere om at udforske erogene zoner i vores artikel her. Ved at blive klogere på sin krop, drager man også omsorg for sig selv, og oparbejder i den forbindelse også en tryghed til sig selv, som kan øge følelsen af selvtillid.
  • Du udvikler din seksualitet: Onani giver også rig mulighed for at udforske, om der er særlige fantasier eller lyster, der tænder en. På den måde kan sex med sig selv være med til at udvikle seksualiteten. Hvis du onanerer alene, har du skabt et trygt rum for dig selv, hvor du kan ting du måske ikke tør eller har lyst prøve med andre.
  • Du kan forbedre dit sexliv: Ved at kende sig selv, hvornår føles godt – og måske også hvornår noget føles mindre godt, kan man med større sandsynlighed mærke det sammen med partner(e). Desuden kan onani hjælpe med at kommunikere, hvad du godt kan lide, og guide din(e) partner(e).
  • Du bliver bedre tilpas: Under onani frigives hormoner i hjernen – dopamin, serotonin, oxytocin og endorfiner – der alle bidrager til at gøre dig bedre tilpas. Du bliver både gladere, mere afslappet og mindre stresset og ængstelig. Derfor bliver din søvn også forbedret efter onani. Det er særligt i forbindelse med orgasme, at hormonerne kommer i spil – men selve sessionen kan også have samme virkninger.
  • Dine smerter reduceres: Som ekstra bonus, kan hormonfrigivelsen også fungere smertelindrende. Hvis du har en vulva, og oplever menstruationssmerter, kan det være værd at forsøge sig med en dejlig omgang sex med dig selv.
  • Du øger sandsynligheden for orgasme: Hvis du ikke har prøvet at få en orgasme før, kan sex med dig selv øge muligheden. Dit eget trygge selskab vil danne en rolig og god ramme for, at du kan eksperimentere med dig selv – uden pres fra eventuelle partnere.
  • Du kan tænde din(e) partner(e): Det kan være utroligt frækt og pirrende at onanere sammen. Enten under dynen, hvor det er forbudt at røre ved eller kigge på hinanden – eller hvor I onanerer over for hinanden. Onani sammen med andre kan også give din(e) partner(e) et praj om, hvordan du godt kan lide at blive rørt – og omvendt. 

Du kan læse vores guide til onani for personer med penis her, og vores guide til onani for personer med vulva her.